2013. augusztus 07.

Kína: több Apple

Nemrég bejelentett adatait is szépítheti az okostelefon-és táblagép-gyártó, ha sikerül tető alá hoznia egy méretes kínai megállapodást.

Nemrég bejelentett adatait is szépítheti az okostelefon-és táblagép-gyártó, ha sikerül tető alá hoznia egy méretes kínai megállapodást.

Sajtóhírek szerint e célt szolgálja az a kiruccanás, amelyet Tim Cook, Steve Jobs hivatali utódja tett a világ legnépesebb államában. Ennek során az Apple vezére a két legnagyobb helyi mobilszolgáltató vezetésével tárgyal.

A piacvezető – 700 millió ügyfelet kiszolgáló – China Mobile mindeddig nem vette fel kínálatába az Apple okostelefonját. A második helyezett China Unicom 2009-ben, míg a harmadik versenyző, a China Telecom tavaly vette fel kínálatába a készüléket.

Ha sikerül tető alá hozni az egyezséget a China Mobile-lal, az nagyot javíthat a cég kínai eladásain, amelyek (Hong Kongot és Tajvant is ide számítva) 14 százalékkal maradtak el a június 29-én zárult pénzügyi negyedévben az előző esztendő azonos időszakától, noha így is elérték a 4,6 milliárd dollárt.

Új rekord a Sport TV-n

1 napja

November 17-én és 18-án összesen 8 magyar érdekeltségű kézilabda Bajnokok Ligája- és EHF-kupa mérkőzést közvetít a csatorna.

Visszatér Kálmán Olga

1 napja

Új közéleti műsor indul az N1TV-n Saller néven, amelynek első adásban Kálmán Olga, Havas Henrik, Bencsik Gábor, Para-Kovács Imre, Gulyás Balázs és Balogh Gábor szerepel majd.