2011. december 21.

Kínai moziszigor jön?

A mozifilmekre is kiterjesztheti az amúgy sem valami laza tartalom-ellenőrzést a kínai kormányzat, amely felfigyelt az üzletág szárnyalására.

A mozifilmekre is kiterjesztheti az amúgy sem valami laza tartalom-ellenőrzést a kínai kormányzat, amely felfigyelt az üzletág szárnyalására.

A világ legnépesebb országának lakói ugyanis tömegesen fordultak a műfaj felé: a moziforgalom tavaly 60 százaléknyit ugrott, a forgalom pedig elérte a másfél milliárd dolláros szintet. Kínában mindmáig nem vezették be a nálunk vagy egy évtizede tündöklő korhatár-karikás rendszert, most megemelnék a tiltott témák számát – ki tudja, miért, de pont 13-ra.

Miközben korábban a szexuális tartalmú vagy a durván erőszakos, illetve a túlzott mértékű dohányzást bemutató jelenetek száműzettek a vászonról, most bővülne a lajstrom. Felkerülnének a listára az alkotmányos rend ellen izgató vagy azt aláásó, a vallási fanatizmust promotáló tartalmak éppúgy, mint azok, amelye illegális kábítószereket vagy terrorizmust hirdetnek.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

1 napja

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.