2011. december 21.

Kínai moziszigor jön?

A mozifilmekre is kiterjesztheti az amúgy sem valami laza tartalom-ellenőrzést a kínai kormányzat, amely felfigyelt az üzletág szárnyalására.

A mozifilmekre is kiterjesztheti az amúgy sem valami laza tartalom-ellenőrzést a kínai kormányzat, amely felfigyelt az üzletág szárnyalására.

A világ legnépesebb országának lakói ugyanis tömegesen fordultak a műfaj felé: a moziforgalom tavaly 60 százaléknyit ugrott, a forgalom pedig elérte a másfél milliárd dolláros szintet. Kínában mindmáig nem vezették be a nálunk vagy egy évtizede tündöklő korhatár-karikás rendszert, most megemelnék a tiltott témák számát – ki tudja, miért, de pont 13-ra.

Miközben korábban a szexuális tartalmú vagy a durván erőszakos, illetve a túlzott mértékű dohányzást bemutató jelenetek száműzettek a vászonról, most bővülne a lajstrom. Felkerülnének a listára az alkotmányos rend ellen izgató vagy azt aláásó, a vallási fanatizmust promotáló tartalmak éppúgy, mint azok, amelye illegális kábítószereket vagy terrorizmust hirdetnek.

Legendás rockerek A Dal színpadán

23 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.