2011. december 21.

Kínai moziszigor jön?

A mozifilmekre is kiterjesztheti az amúgy sem valami laza tartalom-ellenőrzést a kínai kormányzat, amely felfigyelt az üzletág szárnyalására.

A mozifilmekre is kiterjesztheti az amúgy sem valami laza tartalom-ellenőrzést a kínai kormányzat, amely felfigyelt az üzletág szárnyalására.

A világ legnépesebb országának lakói ugyanis tömegesen fordultak a műfaj felé: a moziforgalom tavaly 60 százaléknyit ugrott, a forgalom pedig elérte a másfél milliárd dolláros szintet. Kínában mindmáig nem vezették be a nálunk vagy egy évtizede tündöklő korhatár-karikás rendszert, most megemelnék a tiltott témák számát – ki tudja, miért, de pont 13-ra.

Miközben korábban a szexuális tartalmú vagy a durván erőszakos, illetve a túlzott mértékű dohányzást bemutató jelenetek száműzettek a vászonról, most bővülne a lajstrom. Felkerülnének a listára az alkotmányos rend ellen izgató vagy azt aláásó, a vallási fanatizmust promotáló tartalmak éppúgy, mint azok, amelye illegális kábítószereket vagy terrorizmust hirdetnek.

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

6 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

6 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.