2012. szeptember 25.

Kínai oprendszer-nyitás

Sajátos módszerrel próbálna előrébb lépni a rangsorban az amúgy is vágtázó kínai mobiltelefon-gyártó: egyszerre több vasat tartanak a tűzben.

Sajátos módszerrel próbálna előrébb lépni a rangsorban az amúgy is vágtázó kínai mobiltelefon-gyártó: egyszerre több vasat tartanak a tűzben.

A 2012 második negyedévében az okoselefon-világpiac 5,2 (egy esztendővel korábban 1,8) százalékát uraló ZTE ugyanis azt tervezi, hogy 2013 elejétől olyan készülékeket hoz forgalomba, amelyeken a Mozilla mobil operációs rendszere fut.

De az is a diverzifikáció – és a piacot uraló Androidon való átlépés – szándékát mutatja, hogy a ZTE azt tervezi: hónapokon belül elkezdi olyan telefonok gyártását, amelyeken a Windows Phone 8 fut majd.

A legfrissebb piaci felmérések szerint az eladott okostelefonok 68 százalékában Android, 17 százalékában Apple iOS ketyeg, míg a Microsoft részesedése mintegy 3,5 százalék. A ZTE a globális piac ötödik számú szereplője a Samsung, a az Apple, a Nokia és a HTC után.

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

6 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

6 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.