2011. október 17.

Kínai reklámregula

Szigorította a rádiós és televíziós reklámszabályokat a legfőbb kínai médiafelügyelő. Rengeteg dologra lőtt.

Szigorította a rádiós és televíziós reklámszabályokat a legfőbb kínai médiafelügyelő. Rengeteg dologra lőtt.

Az Állami Rádió-, Televízió- és Filmhivatal általánosságban is a korábbinál nagyobb önkorlátozásra szólította fel a műsorszolgáltatókat, emellett konkrét előírásokkal is kijelölt számukra határokat.

Ezentúl például tilos a szexualitással kapcsolatos hirdetéseket közzétenni, de száműzték a reklámokat a műsorok, filmek főcímét követő időszakból, akárcsak a hírműsorok kellős közepéből, ahogy a PR-riportokat és -interjúkat is feketelistára penderítették.

Egyben a hírműsorok vezetőit, kommentátorait is eltiltották a reklámban szerepléstől. Arra is felszólították a műsorszolgáltatókat, hogy adásba kerülés előtt fordítsanak különös figyelmet a gyógyszerek, egészségügyi eszközök népszerűsítő reklámokra és a TV-shopping műsorokra.

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

1 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

2 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.