2013. november 15.

Kínán keresztül magyar kézbe kerülhet a TV2

A Figyelő információi szerint egészen közel került a TV2 eladásáról szóló megállapodás egy kínai érdekeltség mögött megbúvó magyar befektetővel.

A Figyelő információi szerint egészen közel került a TV2 eladásáról szóló megállapodás egy kínai érdekeltség mögött megbúvó magyar, a jobboldalhoz kötődő befektetővel, bár még megakadhat az ügy.

Minden ellentétes információ ellenére a TV2 is adásvétel tárgya, állította a hetilapnak több, az ügyletben nem azonos oldalon álló forrás. Hamarosan – akár januárig – új tulajdonosa lehet a kereskedelmi televíziónak. A legkomolyabb érdeklődőnek egy kínai érdekeltség tűnik, amely mögött állítólag magyar befektetők állnak. Az előrehaladott tárgyalások ellenére azonban még mindig nem tekinthető lezártnak az üzlet, van olyan vevőjelölt, amely szintén úgy tudja, hogy versenyben van - írja a Figyelő.

A lap kitér arra is, hogy a televízió három éve "masszívan veszteséges", de mégis egy olyan természetes célpont a magyar médiapiacon (a húzócsatorna mellett a FEM3, a Super TV2 és a Pro4 is a klub tagja), amellyel elérhető egy erős médiavállalkozáshoz szükséges kritikus tömeg, ami a hirdetők szempontjából sem lényegtelen.

A TV2 vesztesége megerősítheti az új befektetőt abban a hitében, hogy jobban is lehetne vezetni a vállalkozást. Egy ekkora méretű cég menedzselése azonban más kihívást is jelent, mintsem a veszteség eltüntetését. A vevőnek azt is figyelembe kell vennie, vajon egy magyar hátterű üzleti kör könnyebben hozzáfér-e a műsorok értékesítési csatornáihoz, az ehhez kapcsolódó jogokhoz, mint a jelenlegi tulajdonos, Európa egyik legnagyobb médiacége, a ProSiebenSat1.

A Figyelő szerint a TV2 esetleges vevője a jobboldalhoz kötődik. Ezek a befektetők egyébként  korábban érdeklődtek az RTL Klub iránt is.

Címkék: tv2 felvásárlás