2010. szeptember 25.

Kioszktervek az Apple-nél

Mamutszereplő léphet az elektronikus újságosstandok piacára a tengerentúlon: az Apple már tárgyal a potenciális partnerekkel.

Mamutszereplő léphet az elektronikus újságosstandok piacára a tengerentúlon: az Apple már tárgyal a potenciális partnerekkel.

A legfőbb vitapontnak az ígérkezik, ki kezelje az előfizetői adatokat, hiszen ezekből egyfelől számtalan, nem kis pénzt érő információ vonható le, másrészt a lista alapján újabb és újabb szolgáltatás-ajánlatokkal lehet bombázni az egyszer már horogra akadt ügyfeleket.

Nem tetszik a kiadóknak az a harminc százalékos sáp sem, amelyet alkalmazás-portáljánál már szed az Apple, s amelyet ebben a konstrukcióban is bevezetne. Eközben a legnagyobb európai lapkonszern, a Bertelsmann is saját elektronikus kioszk kialakításán dolgozik: az eredményt várhatóan az október eleji frankfurti könyvvásáron tárja a nagyközönség elé. Dolgát azonban nem könnyíti meg, hogy meglehetősen lesújtóak az iPad táblagép óvilágbeli riválisának szánt WePad első teszteredményei. A bírálat tárgya épp annak szoftvere.

A Bertelsmann-féle megoldás lehetséges különlegességeként emlegeti a szaksajtó, hogy egyfajta kombi-előfizetést kínálna a cég, azaz a nyomtatott és az elektronikus változatot egyszerre próbálnák eladni ugyanannak az ügyfélnek.

 

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

23 órája

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.