2016. október 03.

Kiosztották a Siemens magyarországi sajtódíját

A vállalat először hirdette meg regionális szinten újságírói pályázatát, amelyre az intelligens infrastruktúra témájában készült munkákkal nevezhettek az újságírók.

A magyarországi megmérettetést követően három újságíró: Dzindzisz Magdaléna (index.hu, Okosotthon sorozat); Torontáli Zoltán (hvg.hu, Egyszer majd drón csönget a postás helyett), és Sipos Mihály (Elektronet, A negyedik ipari forradalom – fel kell rá készülni!) vehette át a Siemens hazai sajtódíját.

A hazai zsűri tagjai Kocsi Ilona újságíró, Gálffy Csaba, a hwsw.hu és Lambert Gábor, a Figyelő főszerkesztője, dr. Varga István, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának dékánja, valamint Virágh Adrienn, a Siemens Zrt. kommunikációs igazgatója voltak.

A Közép- és Kelet-Európa tíz országában – Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, Ukrajnában, Bulgáriában, Horvátországban, Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában, Montenegróban és Szerbiában meghirdetett Siemens Press Award-ra összesen 147 pályázat érkezett; a bécsi döntőbe 30 újságíró – közöttük a három magyar győztes – jutott be.

A nemzetközi zsűri szeptember 29-én Ausztria, Románia és Szlovénia egy-egy képviselőjének munkáját választotta a legjobbnak. Számukra a Siemens egy háromnapos tanulmányutat szervez a világ egyik legfenntarthatóbb épületébe, a londoni Crystal-ba, amely a világ legnagyobb, a fenntartható városi élettel foglalkozó kiállításának ad otthont, és bemutatja, hogy napjaink városai miként csökkenthetik környezetterhelésüket a megfelelő technológiák alkalmazásával.