2016. október 28.

Kiszervezett a CEMP

Spéder Zoltán médiabirodalmának több gazdasági portálja kerül az eddigi menedzsmenttagok kezébe. Ugyanis önálló cégként folytatja működését a Net Média Zrt.

A Balogh Gabriella és Bán Zoltán tulajdonában álló NT2016 Kft. 2016. október 26-án megvásárolta a Portfoliot kiadó Net Média Zrt.-t a CEMP-től – áll közleményükben.

A Net Média Zrt.-hez tartozik a Portfolio internetes gazdasági újságon kívül, a Penzcentrum.hu, az agrarszektor.hu agrárgazdasági szakportál. A társaság számos konferenciát és egyéb rendezvényt szervez Budapesten, vidéken, és külföldön, de nevéhez köthető a Portfolio Online Tőzsde, illetve a Portfolio Financial pénzügyi adatszolgáltatás is. A tranzakció keretében a vevők birtokába kerül az Alfatrader márkanéven deviza és CFD kereskedési szolgáltatásokat kínáló CEMP Trade Kft. A vevők kölcsönből és saját forrásból finanszírozzák a management buyout tranzakciót.

A társaság integrált B2B és B2C szolgáltatásokat kínál, 2016-os bevételeinek várhatóan mindössze harmada kapcsolódik a médiaüzletághoz. Az új tulajdonosok a jövőben számottevően szeretnék növelni a társaság külföldi jelenlétét, B2B szolgáltatásait és elkötelezettek a KKV szektor pénzügyi kultúrájának fejlesztése iránt. A jelenlegi külföldi konferenciahelyszínek (London, Bécs, Bukarest, Belgrád) várhatóan számos új várossal bővülnek.

Balogh Gabriella a CEMP igazgatósági tagja, az MLSZ elnökségi tagja és számos alapítvány tevékenységét segíti. Bán Zoltán 2000-ben csatlakozott a Net Médiához, 2009 óta a társaság vezérigazgatója - említik meg.

Az új tulajdonosok köszönetüket fejezik ki dr. Spéder Zoltánnak, aki 2007 óta a CEMP-en keresztül többségi tulajdonosként, 2009-től pedig a Net Média Zrt. igazgatósági elnökeként is az elmúlt 9 évben aktívan segítette a társaság szakmai munkáját és fejlődését – zárul a közlemény.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

9 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.