2010. november 02.

Kiváló gyerektartalom kerestetik

A legszínvonalasabb, gyermekeknek szóló online tartalmak előállítását serkentő, a legjobbakat összegyűjtő projekt indul.

A legszínvonalasabb, gyermekeknek szóló online tartalmak előállítását serkentő, a legjobbakat összegyűjtő projekt indul. A célcsoport: a 6-12 évesek köre. A feladat: oktatni, tájékoztatni, a képzelőerőt fejleszteni. Január közepéig lehet nevezni multimédiás és online tartalmakkal, weboldalakkal, játékokkal. A lényeg az online hozzáférhetőség.

A Magyar Tartalomipari Szövetség honlapján olvasható közleménye idézi Neelie Kroes-t, az Európai Bizottság digitális menetrendért felelős biztosát: „a gyermekek egyre korábban kezdik használni a világhálót. Gondoskodnunk kell róla, hogy magabiztosan kezeljék az internetet, és böngészés közben izgalmas, biztonságos, tanulságos és életkoruknak megfelelő tartalmakat találjanak”.

Más szóval. támogatnunk kell a legjobb tartalmat, amit az internet kínál a "digitális bennszülöttek" generációjának. Ezt szem előtt tartva, örülök, hogy a Magyar Tartalomipari Szövetséget kérték fel a magyarországi verseny megszervezésére az Európai Kiváló Online Gyermektartalom Díj közreműködőjeként. Biztos vagyok benne, hogy ez a verseny ösztönözni fogja a minőségi online tartalmak előállítását és egy sokkal vonzóbb hellyé varázsolja a cyber-világot a gyermekek és szüleik számára – hangoztatja az eurokrata.

A versenyt két szakaszban bonyolítják le. Az európai megmérettetésre hazánkból azok jutnak tovább, akik az európai verseny hazai előválogatóján, a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj versenyen eredményesen szerepelnek. A hazai előválogatót a Biztonságosabb Internet Program hazai megvalósulásáért felelős konzorcium megbízásából az eFestival és eFestival Junior versenyek szervezése révén, e téren évtizedes tapasztalattal rendelkező Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) koordinálja. Ezt követően a nemzeti pályázatok mindkét kategóriájának győztesei fognak versengeni az Európai Kiváló Online Gyermektartalom Díj elnyeréséért.

 

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

14 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.