2010. november 02.

Kiváló gyerektartalom kerestetik

A legszínvonalasabb, gyermekeknek szóló online tartalmak előállítását serkentő, a legjobbakat összegyűjtő projekt indul.

A legszínvonalasabb, gyermekeknek szóló online tartalmak előállítását serkentő, a legjobbakat összegyűjtő projekt indul. A célcsoport: a 6-12 évesek köre. A feladat: oktatni, tájékoztatni, a képzelőerőt fejleszteni. Január közepéig lehet nevezni multimédiás és online tartalmakkal, weboldalakkal, játékokkal. A lényeg az online hozzáférhetőség.

A Magyar Tartalomipari Szövetség honlapján olvasható közleménye idézi Neelie Kroes-t, az Európai Bizottság digitális menetrendért felelős biztosát: „a gyermekek egyre korábban kezdik használni a világhálót. Gondoskodnunk kell róla, hogy magabiztosan kezeljék az internetet, és böngészés közben izgalmas, biztonságos, tanulságos és életkoruknak megfelelő tartalmakat találjanak”.

Más szóval. támogatnunk kell a legjobb tartalmat, amit az internet kínál a "digitális bennszülöttek" generációjának. Ezt szem előtt tartva, örülök, hogy a Magyar Tartalomipari Szövetséget kérték fel a magyarországi verseny megszervezésére az Európai Kiváló Online Gyermektartalom Díj közreműködőjeként. Biztos vagyok benne, hogy ez a verseny ösztönözni fogja a minőségi online tartalmak előállítását és egy sokkal vonzóbb hellyé varázsolja a cyber-világot a gyermekek és szüleik számára – hangoztatja az eurokrata.

A versenyt két szakaszban bonyolítják le. Az európai megmérettetésre hazánkból azok jutnak tovább, akik az európai verseny hazai előválogatóján, a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj versenyen eredményesen szerepelnek. A hazai előválogatót a Biztonságosabb Internet Program hazai megvalósulásáért felelős konzorcium megbízásából az eFestival és eFestival Junior versenyek szervezése révén, e téren évtizedes tapasztalattal rendelkező Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) koordinálja. Ezt követően a nemzeti pályázatok mindkét kategóriájának győztesei fognak versengeni az Európai Kiváló Online Gyermektartalom Díj elnyeréséért.

 

Akik politikai híreket lélegeznek

Médiapiac2018. március 15.

Tudta, hogy a politikai hírek olvasói az egyik leglojálisabb médiafogyasztói csoport? Sokat költenek lapokra, sokkal több oldalt töltenek le, folyamatosan nyomon követik a híreket.