2017. április 20.

Kkv fejlesztésbe fog a Google

Kiterjeszti digital workshop programját a magyar kkv-szektorra a Google.

"Idén legalább 15 000 kkv-t akar elérni a Google, hogy az online platformján található oktatási felület személyes tanácsadás, illetve konferenciák szervezésével járuljon hozzá a cégek digitális készségeinek fejlesztéséhez" - mondta Heal Edina, a Google Magyarország vezetője a vállalat sajtótájékoztatóján.

A helyszínen kiadott közlemény szerint azért, hogy az ingyenes képzés minél több vállalkozást érjen el, a Google közös eseménytervet dolgozott ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által létrehozott Modern vállalkozások programjával.

A közleményben arra is felhívták a figyelmet, hogy a digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő mutató alapján az Európai Unió 28 tagállamának sorában Magyarország a 21. helyen áll. Az index szerint Magyarország az üzleti digitalizáció és az elektronikus kereskedelem területén teljesített a legrosszabbul. Ez azzal magyarázható, hogy a magyar kkv-k továbbra sem használják teljes mértékben a digitális eszközöket. Jelenleg csupán 12 százalékuk értékesít online felületen, ezen belül pedig csak 4,5 százalékuk ad el más uniós tagállamba. Heal Edina szerint a digitális workshop programjának kibővítésével vélhetően ez a mutató javulni fog.

(mti)