2010. június 26.

Klubrádió: nincs pecsét

A médiatörvény által előírt határidőig nem akadt ORTT-tag, aki aláírta volna a Klubrádió új koncessziós szerződését. Folyt. köv. - kérdés: miként.

A médiatörvény által előírt határidőig nem akadt ORTT-tag, aki aláírta volna a Klubrádió új koncessziós szerződését. A meccsnek ezzel feltehetőleg nincsen vége – a kérdés csak az, automatikusan bukta-e a frekvenciát az adó, vagy akad egy kiskapu a számukra. És ha van ilyen, kireteszeli-e azt valaki a számukra. A két hónapja futó szappanopera egyetlen újdonsága, hogy a médiahatóság működésével kapcsolatos szinte valamennyi kifogást sikerült egyetlen ügybe koncentrálni.

Portálunkkal médiahatósági források csupán annyit közöltek: csütörtökön leketyegett határidőn belül nem került aláírás a műsorszolgáltatási szerződésre, amit – gyorsítandó az eljárást – Arató András Klubrádió-tulajdonos már jó előre szignált. Csakhogy a túloldalon nem akadt aláíró. Pedig – mint azt a két országos kereskedelmi adó tavaly őszi példája mutatja - az Országos Rádió és Televízió Testület egyetlen tagja is aláírhatta volna a dokumentumot. (Akkor elnök híján jártakel így, noha vezetőt még nem sikerült a médiahatóság élére állítani.)

Forrásaink szerint három lehetőség áll a Klubrádió-főnök előtt: vagy lemond az újonnan szerzett hullámsávról (ez tűnik a legvalószínűtlenebbnek), vagy a két bizonytalan út valamelyikét választja. Azaz perre megy, vagy meggyőzi az ORTT jogutódjaként felálló új hatóságot, hogy kössön vele szerződést. Merthogy határozatképes testület híján nem volt, aki döntsön egy átmeneti (a Class-nak és a Neo-nak egyébként megadott) kedvezmény-kérelmében. Pozícióit gyengítheti ugyanakkor, hogy a törvény nem rendelkezik, mi a követendő eljárás akkor, ha nem működőképes a testület – csupán minimumlétszámot ír elő.

Április 21-én ítélte oda a hányatott sorsú utolsó szabad fővárosi frekvenciát az ORTT; a versenyben egyetlen ponttal maradt le a Klubrádió mögött a Magyar Katolikus Rádió, amelynek fideszes és KDNP-s források szerint korában odaígérték a 92,9 MHz-es sávot. Hiszen – szól az érvelés – a testület elsősorban vételminőség-javításra pályáztatta meg a Rádió Deejay egykori frekvenciáját, márpedig az egyházi hátterű adó mindeddig csak középhullámon szórja műsorát. Ott sem sokáig, hiszen a magas költségekre hivatkozva (és – feltehetőleg – a fővárosi jogosultság reményében) erről téli hatállyal lemondtak. Nem jobb egyébként a Klubrádió helyzete sem, hiszen az ő koncessziójuk jövő februárban lejár. Arató András közlése szerint ezért is pályázták meg biztonsági tartalékként a 92,9-et, amelyről örömmel lemondanának, ha elnyerik az indulás óta használt 95,3-at.

Jön a Better Call Saul 4. évada

1 órája

Az AMC egyik legnépszerűbb saját gyártású sorozata, a „Better Call Saul” 4. évada szeptember 27-én, csütörtökön 23:45-kor debütál a csatornán.