2017. február 15.

Kódolatlan hétvége az HBO3-on

Sorozatpremierekkel és maratonokkal várják a nézőket február 18. és 20. között.

Az HBO3 február 18-án szombat reggel 6 órától február 21. kedd reggel 6 óráig kódolatlanul elérhetővé válik a legtöbb tévészolgáltatónál.

A három nap alatt több HBO-premier közül válogathatnak a nézők. Az egyik a Liane Moriarty bestseller könyvén alapuló minisorozat, a Hatalmas kis hazugságok. A másik premier Pete Holmes, az új komikus nemzedék tagjának új sorozata, a Megborulva (Crashing).

Tovább folytatódik Lena Dunham Golden Globe és Emmy-díjas sorozata, a Csajok (Girls) is. Az HBO korszakalkotó sorozatában egy New Yorkban élő, a húszas éveik derekán járó baráti társaságba csöppenünk, akik a hatodik évadra már egyre jobban érzik vállukon a felnőtté válás súlyát. Az új epizódok előtt vasárnap délután egy maraton keretében megtekinthető a teljes 5. évad is.

A premierek mellett több maratonnal is készülnek. A rajongók szombaton délután megnézhetik Jay és Mark Duplass valós élethelyzeteken alapuló komédiáját, az Együttlétet (Togetherness). A sorozat két, egy fedél alatt élő, harmincas pár mindennapjait mutatja be, akik álmaik mellett kis híján egymást is az őrületbe kergetik, de igyekeznek megőrizni a harmóniát és barátságukat. Szombat este Sarah Jessica Parker és Thomas Haden Church dramedyje, a Válás (Divorce) érkezik.

Vasárnap a többszörös Emmy díjas és 3 Golden Globe díjra jelölt alkotás, az Olive Kitteridge jön a képernyőre. Az HBO minisorozata egy látszólag békés, nyugodt New England-i városka lakóinak életébe nyújt bepillantást. A széria huszonöt esztendőt ível át, melynek középpontjában a középiskolai matektanár, Olive Kitteridge áll, aki elmondja a szívbemarkolóan édes és vicces, ugyanakkor borzasztóan szomorú történetét. A sorozat a Pulitzer-díjas Elizabeth Strout regényéből készült, többek között Tom Hanks producersége mellett. A címszerepet az Oscar-díjas Frances McDormand játssza.

Hétfőn ismét egy Emmy és Golden Globe díjas minisorozat, a Mildred Pierce kerül műsorra. James M. Cain 1941-es klasszikus regényének adaptációjában az Oscar-díjas Kate Winslet alakítja a főszerepet. A történet bemutatja a Mildred és rajongással szeretett, követelőző lánya, Veda (Evan Rachel Wood) közötti különleges anya-lánya kapcsolatot, valamint az életében meghatározó szerepet játszó, mihaszna férfiakhoz – többek között szeretőjéhez, Monty Beragonhoz (Guy Pearce) és exférjéhez, Bert Pierce-hez (Brian F. O'Byrne) – fűződő bonyolult viszonyát.

A felsorolt sorozatok mellett olyan alkotásokba is betekintést nyerhetünk, mint az Aranyélet, a Tracey Ullman Show, a Szilícium völgy, Az alelnök, A biznisz, a Manchester sötét oldalán és a Sírhant művek.