2010. július 12.

Költözik az MTV

Három magyar nyelvű csatornáját vitte át nemrég cseh joghatóság alá az MTV Networks. Portálunk információját a műsorszolgáltató nem kommentálta még.

Három magyar nyelvű csatornáját vitte át nemrég cseh joghatóság alá az MTV Networks. Portálunk információját a műsorszolgáltató egyelőre nem kommentálta, a prágai médiahatóság illetékese viszont megerősítette. Nem ez volna a csatornacsalád első Csehországba csoportosítása.

Tizenkét adó neve szerepel az MTV Networks s. r. o. cím alatt a prágai Rádió és Televízió Tanács (RRTV) lajstromában, zömük a tavalyi évben került csehországi joghatóság alá. Ilyen a VH1 Classic European, a VH1 European, az MTV European, de a Comedy Central, az MTV, a Nickelodeon és a VIVA lengyel változata is. Egy nap alatt azonban három új taggal is gyarapodott a csoport.

Noha a nyilvántartásba felkerült licencek között ma még csak a Comedy Central és az MTV magyar verziója szerepel, a harmadik dokumentum helye (egyelőre) üres; a logika szabályai szerint a VIVA nevének kell majd megjelennie egyszer ezen a helyen. A június 22-i dátummal ellátott határozatokból kiderül: a két adó Magyarországra és magyar nyelven sugároz, napi 24 órában. Licencüket 12 évre kapták.

Korábban a három magyar nyelvű adó nem működött a Cseh Köztársaságban, és most kapott, 2022-ig szóló engedélyük nem is érvényes oda irányuló műsorszolgáltatásra. Arra a kérdésre, hogy a prágai engedélyezés azt jelenti-e, hogy a három adó kilépett az ORTT felügyelete alól, Petr Bartoš, az RRTV hivatalvezetője azt közölte portálunkkal, „ezek a csatornák most cseh joghatóság alatt állnak”. Hozzátette: engedélyük csak műholdas platformra szól. A magyar társszervnél pár napja még azt közölték a Médiapiac.com érdeklődésére: nem tudnak arról, hogy távozna tőlük a három csatorna. mi több: mindhárom csatorna szerepel még – műholdas adóként – az ORTT honlapján elérhető nyilvántartásban.

Korábbi megkeresésünk kapcsán legutóbb június harmincadikán kért türelmet az MTV Networks.

Cseppben az élet

4 órája

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.