2010. november 26.

Komáromnyian Ráday mellett

Közel 16 és fél ezren álltak Ráday Mihály műsora mellé. Ez annyi, mint Komárom választásra jogosult népessége.

Közel 16 és fél ezren álltak Ráday Mihály műsora mellé. Ez annyi, mint Komárom választásra jogosult népessége.

A köztévé harmincéves városvédő műsora, az Unokáink sem fogják látni először „nyári szabadságra ment”, ősszel azonban már nem szerepelt a programban – emlékeztet a Magyar Hírlap. A hivatalos verzió szerint azért szorult ki onnan, mert a műsorvezető Ráday Mihály időközben nyugdíjba vonult.

„Tavasszal azzal keresett meg a televízió vezetése, hogy mivel átléptem a nyugdíj korhatárt, szeretnék ha elválnánk. Érdeklődésemre annyit mondtak, hogy a műsor jövőjére júniusban visszatérünk”- avat be a részletekbe Ráday Mihály az Unokáink sem fogják látni című műsor szerkesztő-rendező-operatőre, akit a témában azóta sem keresett meg a „királyi” televízió.

A lap kérdésére a köztévé csupán Ráday nyugdíjazásával indokolta a harminc éve töretlen népszerűségnek örvendő, a televíziós műfajok között egyedülállónak mondható program megszüntetését. Azt is hozzáfűzték, hogy a műsorvezető négy évtizedes tevékenységét - beleértve a városvédő műsort is - Magyar Televízióért díjjal ismerte el Medveczky Balázs ügyvezető igazgató.

Korábban egy győri építész indított internetes aláírás-gyűjtési akciót a produkció ismételt műsorra tűzése érdekében.

 

Cseppben az élet

12 órája

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.