2011. november 29.

Kommentálják a médiaszabályozást

Az NMHH és a Complex Kiadó a Médiakommentárral segítené a ″pontos értelmezést és értő alkalmazást″.

Az NMHH és a Complex Kiadó a Médiakommentárral segítené a ″pontos értelmezést és értő alkalmazást″.

December közepétől érhető el print és e-könyv formában A médiaszabályozás kommentárja című kiadvány, melyet a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Complex Kiadó jegyez - írja az MTI. A hatóság közlése szerint a kötettel "az új médiaszabályozás pontos értelmezését, értő alkalmazását, s ezáltal a jogkövető gyakorlatok kialakulását" segítenék.

Az NMHH szerint azért is szükség van a Médiakommentárra, mert a médiaszolgáltatásról és tömegkommunikációról szóló, illetve a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló új törvényekkel meglehetősen régieket váltottak le, indulatos viták mellett. "Sok esetben azonban nem is a jogszabályról, hanem az azzal kapcsolatos, vélt politikai szándékokról szóltak a törvényeket övező viták" - áll a közlésben.

A több mint négyszáz oldalas kiadvány a két törvény összesen harminchárom címét és fejezetét, azok mellékleteit, értelmező rendelkezéseit szakaszokra bontva, - a hatósági munkában résztvevő - szakértők kommentárjaival ellátva teszi közzé.