2016. május 12.

Konferencia a Szupergyors Internet Projektről

Hamarosan indul a közel 100 milliárd forintos beruházást megmozgató fejlesztés, mely lehetővé teszi, hogy az ország területén belül mindenhol elérhető legyen a szélessávú internet.

Május 19-én Kerepestarcsán rendezik meg az „Együtt a szélessávért” konferenciát, melyen a kormányzat, a szolgáltatók, a beruházók, a kivitelezők, a tervezők, az eszközbeszállítók és a projektmenedzsmentek vitatják meg a szélessávú internet minél szélesebb körben történő kiépítését megcélzó GINOP 3.4.1. és GINOP 8.2.1. pályázatokkal meghirdetett Szupergyors Internet Projekt beruházás legfontosabb kérdéseit. A PannonCom-Kábel, a Metalcom és a HP Enterprise által szervezett konferencia média együttműködő partnere az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér), dr. Kopiás Bence, az Infotér elnökségi tagja moderátori szerepet tölt be a rendezvényen.

Az „Együtt a szélessávért” konferencia fókuszában többek között annak megvitatása áll, hogy elérhető-e megfelelő és elegendő mennyiségű projektmenedzsmenti, tervezői és kivitelezői kapacitás, valamint, hogy melyek a legmegfelelőbb technológiai eszközök és berendezések. Az előadók prezentációi által a konferencia résztvevői részleteiben is megismerkedhetnek a már lezárult lengyel szélessávú beruházással is, mely így hasznos információkkal tud hozzájárulni a magyar sikerhez.

A Szupergyors Internet Projekt keretében hamarosan megkezdhetik a cégek az uniós forrás felhasználásával a beruházásokat, így rövid időn belül ténylegesen elkezdődhet a Digitális Nemzetfejlesztési Program illetve a Digitális Jólét Program infrastrukturális beruházási szakasza. Az „Együtt a szélessávért konferencia” célja, hogy segítse a program sikeres megvalósítását, mely jelenlegi státuszát Debreceni Győző, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium projektvezetője fogja ismertetni előadásában.

Az ingyenes konferencia időpontja: 2016. május 19. 9:00 – 17:00. Helyszíne: Royal Station, 2144 Kerepes, Szabadság út 102. További információk és regisztráció a http://www.szelessav.com weboldalon.