2012. június 25.

Könyvtárból nem kell e-

Bármennyire is beleszerettek az amerikaiak a mobileszközökbe, a többségnek még nemesett le, hogy ingyen is letölthet könyveket – állítja a Pew intézet

Bármennyire is beleszerettek az amerikaiak a mobileszközökbe, a többségnek még nem esett le, hogy ingyen is letölthet könyveket – állítja a Pew intézet.

A Pew Internet & American Life Project friss eredményei azt mutatják: az Egyesült Államok 16 évesnél idősebb e-olvasó tulajdonosainak töredéke – mintegy 12 százaléka – nyilatkozott csak úgy, hogy az utóbbi egy esztendőben olvasott olyasmit, amit egy közkönyvtár honlapjáról töltött le. Eközben az ország közkönyvtárainak háromnegyede kínál ilyen szolgáltatást.

Száz megkérdezettből 62 úgy nyilatkozott, nem tudja, hogy elérhető ilyen szolgáltatás, 22-en jelezték, tisztában vannak annak létével, míg 14-en úgy válaszoltak, tudják, hogy a körzeti könyvtárban nem lehet elektronikus könyvet kölcsönözni.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

2 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.