2010. december 13.

Kórházi rádió indul

Rádióadással is segítené a betegségek megelőzését illetve a már kialakult bajok orvoslását a Miskolci Megyei kórház főigazgatója, Csiba Gábor.

Rádióadással is segítené a betegségek megelőzését illetve a már kialakult bajok orvoslását a Miskolci Megyei kórház főigazgatója, Csiba Gábor.

A Csillagpont Rádió, amely napokon belül megkezdheti működését, egyelőre az ország egyetlen kórház által szerkesztett műsorszolgáltató. A pályázaton nyert frekvenciával a kórházban fekvő illetve annak 5 kilométeres körzetében élők számára lesz hallható az adás. Lapunknak Csiba Gábor főigazgató elmondta: főként az egészséges életmóddal, gyógyítással kapcsolatos információkra épül a műsor, orvosokkal, ápolókkal beszélgetnek különféle gyógymódokról, az alternatív lehetőségekről is – írja a NOL.hu.

A rádióhallgatók pedig élőben tehetik fel kérdéseiket. Lesznek tájékoztató műsorok is, és szó lesz a kórház aktuális ügyeiről is. A rádióadó főként magyar zenéket sugároznak majd. A szerkesztők, riporterek pedig profi, és gyakorló rádiósok. De a kórház 2300 dolgozója között találtak öt embert - köztük műtősfiút, orvost, ápolónőt is -, akinek van rádiós múltja, így ők is bekapcsolódhatnak a műsorkészítésbe. A Csillagpont Rádió főszerkesztője Mátyás Lajos, a kórház érsebésze és egyben annak a kórházi alapítvány kuratóriumának vezetője, amely finanszírozza a működést – olvasható a portálon.

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.