2010. december 01.

Körözés Mr. Wikileaks ellen

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki a Wikileaks alapítója ellen. De nem az amerikai külképviseleti levelezés kiszivárogtatása miatt.

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki a Wikileaks alapítója ellen. De nem az amerikai külképviseleti levelezés kiszivárogtatása miatt. Feltehető a kérdés, mennyiben szól tényleg erről az ügyről a Julian Assange elleni nyomozás, de számos médium találgatja azt, mennyiben függ mindez össze a honlap pár napja „hálóra dobott” legújabb leleplezés-csomagjával. Konkrétan arra célozgatnak, vajon nem ellencsapás-e ez azért, hogy közel hárommillió, az Egyesült Államok külképviseleti sürgönyforgalmából kiemelt anyagot hoztak nyilvánosságra a honlapon

Az 1971-es születésű Julian Paul Assange-ot az Interpol honlapján olvasható közlemáény szerint szexuális bűncselekmények miatt keresik. A körözést a svédországi Göteborg ügyészsége bocsátotta ki.

Feltehető a kérdés, mennyiben szól tényleg erről az ügyről a Julian Assange elleni nyomozás, de számos médium találgatja azt, mennyiben függ mindez össze a honlap pár napja „hálóra dobott” legújabb leleplezés-csomagjával. Konkrétan arra célozgatnak, vajon nem ellencsapás-e ez azért, hogy közel hárommillió, az Egyesült Államok külképviseleti sürgönyforgalmából kiemelt anyagot hoztak nyilvánosságra a honlapon. Az ügy – hívják fel a figyelmet szakértők – nem csupán diplomáciai renoméveszteséget, de hatalmas pluszköltséget is jelenthet az USA számára. A kiszivárogtatás-sorozat ugyanis arra utal: a szuperhatalomnak újra kell gondolnia azt a kommunikációs és adatmegosztó ennek megfelelően az amerikai republikánusok legkonzervatívabb szárnya – élén Sarah Palin egykori alelnök-jelölttel – már azt sürgette, hogy kezeljék úg a Wikileaks alapítóját, mint egy terroristát.

Julian Assange hazájának miniszterelnöke egy, az al-Dzsazírának adott interjúban jelezte: nem állnak ki a férfi mellett, szerintük ugyanis káros, amit az általa működtetett honlap tett, tesz.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

4 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.