Kovács Patrícia szerint a sorozatoknak hihetetlen erejük van, amelyet ki is használ. Színházi, filmes munkái mellett beszélt televíziós projektjeiről is a Médiapiac frissen megjelenő számában. Ízelítő.

Nagyobb népszerűséget hoz egy tévés szerep?

Forgattam filmeket, zsűriztem tehetségkutatóban, de ezek köszönőviszonyban sincsenek azzal az ismertséggel, amit egy sorozat hoz. Hihetetlen erejük van. (...)

Gyártás tekintetében van különbség a tévécsatornák között?

A Társasjáték első évadában forgattam az HBO-val. Olyan volt, mintha nem Magyarországon lennénk, és ez azóta még inkább igaz. Nem lehet összehasonlítani a két nagy kereskedelmi csatornával. Csak egy példa: ha filmezem, egy nap alatt három perc hasznos anyagot kell felvenni, a Korhatáros szerelem esetében 13 perc volt a minimum.

Mennyire voltak adottak a feltételek ahhoz, hogy megfelelő színvonalon dolgozz?

Sokszor úgy mentem haza, hogy nem is nagyon tudtam, mi történt velem, csak hajtottam magam egyik jelenetből a másikba, nem volt csendem, bizonytalan voltam, jó munkát végeztem-e. (...)

A TV2-n futó sorozattal kapcsolatban elmondta, hogy az egy női történet, amely érzékeny, színes és ellentmondásos. (...) "Három gyermeket nevelő, dolgozó, valóságos nőt akartam ábrázolni, aki igenis kócos, sőt, néha rémesen nyúzott (...) Nem jó, ha a néző álomvilágban él."

A teljes interjút a Médiapiac frissen megjelent januári számában olvashatja. Az új számunk a hazai sorozatgyártást helyezte fókuszba. Számos exkluzív és tartalmas beszélgetést talál majd a lapunkban, többek között interjút Nagy Ervinnel az RTL Klubon rövidesen futó A Tanárról. A címlapinterjúnk pedig Majka Majoros Péterrel készült.

 

A Médiapiac kapható ezeken a standokon, illetve előfizethető ezen az oldalon.