2014. július 30.

Követi az olvasókat a Stern

A változóban lévő olvasási szokásokat követi tartalmilag és formailag is a hetilap. Az új fókusz a hétvége.

A változóban lévő olvasási szokásokat követi tartalmilag és formailag is a hetilap. Az új fókusz a hétvége.

2013 tavaszán új köntösbe bújt a Stern, augusztustól pedig erősebb megjelenéssel rukkol elő a Gruner + Jahr vezérhajója: mint ahogy az egy közleményből kiderült, a magazin optimistábban és tartalmilag átdolgozva jelenik majd meg. A legújabb tartalmi változások oka, hogy a lap még inkább alkalmazkodni kíván az olvasói helyzethez és a hétvégi élethez, ezzel az olvasók aktuális kívánságához és a piac fejlődéséhez. Dominik Wichmann főszerkesztő, aki már a 2013 eleji megújulást is levezényelte, hangsúlyozta: „az olvasók a Stern csütörtöki megjelenésekor még a hétre koncentrálnak, gondolatban azonban már a hétvégére készülnek. Ennek a ténynek szeretnénk most még több figyelmet szentelni, és a hétvégét erősíteni, hiszen ez a legintenzívebb olvasási időszak.”

Az olvasói igényeknek megfelelően a kiadvány hátsó részén változtatnak: az „inspiráció” témája mentén szabják át, két korábbi fejezetben pedig összevonva a család és a kapcsolat körüli élvezetről, játékokról, szabadidőről és pszichológiai tartalmakról lesz szó. A humoroldal fix helyet kap a lap végén, valamint több személyes tapasztalatról szóló történetnek jut majd hely. Egyes rovatokat pedig továbbfejlesztenek, és új helyet kapnak a magazinban. Meike Winnemuth cikkei így előrébb kerülnek, de az első részben lesz az új, „Ez mozgatja Németországot” című aktuális társadalmi trendekkel foglalkozó rovat is. Wichmann több fotóriportot szeretne, a lapot „A hét képei” rovattal is bővítik.

A kiadó az újabb átalakítást a két éve elindult átfogó átalakítási folyamat részeként mutatja be. A Gruner + Jahr célja, hogy a lapot nem csak szervezetileg, hanem tartalmilag is újra átgondolják, és folyamatosan a változásokhoz igazítsák. Egyelőre azonban csak részben gyümölcsözőek fáradozásaik az olvasók körében: az IVW adatai szerint továbbra is csökken az eladott példányszám, az olvasói kör stagnál.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2020. október 22.

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.