2014. február 28.

Közbeszerzési kartellt gyanít a GVH

Kartellezhettek a közmédia beszállítói: versenykorlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt több cég ellen indított eljárást a GVH.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a HTD Szaknévsor Kiadó Kft., a JRM Produkció Kft., a Nosztalgia-Design Kft., a „PUPU Produkció” Filmgyártó Kft., a TVP Televíziós és videó műsorokat gyártó Kft., és a LIGA TV Kft.-vel szemben versenykorlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt. Az ügyindítás első lépéseként egyes vállalkozások székhelyén előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartottak a Hivatal munkatársai.

A GVH tájékoztatása szerint a rendelkezésére álló adatok alapján valószínűsíthető, hogy a fenti vállalkozások a pályázati eredmények befolyásolására alkalmas magatartást folytattak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap által uniós eljárásrendben lefolytatott, „Keretmegállapodás hd televíziós mobil közvetítőegység bérlésére a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap részére 24 havi időszakra, esetenként humán erőforrás biztosításával” tárgyú és a „Keretmegállapodás SD televíziós mobil közvetítőegység bérlésére a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap részére 24 havi időszakra, esetenként humán erőforrás biztosításával” tárgyú nyílt közbeszerzési eljárásokban.

A GVH gyanúja szerint a fenti magatartásukkal az eljárás alá vont vállalkozások feltételezhetően megsértették a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit.

Címkék: verseny gvh közmédia