2014. február 28.

Közbeszerzési kartellt gyanít a GVH

Kartellezhettek a közmédia beszállítói: versenykorlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt több cég ellen indított eljárást a GVH.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a HTD Szaknévsor Kiadó Kft., a JRM Produkció Kft., a Nosztalgia-Design Kft., a „PUPU Produkció” Filmgyártó Kft., a TVP Televíziós és videó műsorokat gyártó Kft., és a LIGA TV Kft.-vel szemben versenykorlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt. Az ügyindítás első lépéseként egyes vállalkozások székhelyén előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartottak a Hivatal munkatársai.

A GVH tájékoztatása szerint a rendelkezésére álló adatok alapján valószínűsíthető, hogy a fenti vállalkozások a pályázati eredmények befolyásolására alkalmas magatartást folytattak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap által uniós eljárásrendben lefolytatott, „Keretmegállapodás hd televíziós mobil közvetítőegység bérlésére a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap részére 24 havi időszakra, esetenként humán erőforrás biztosításával” tárgyú és a „Keretmegállapodás SD televíziós mobil közvetítőegység bérlésére a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap részére 24 havi időszakra, esetenként humán erőforrás biztosításával” tárgyú nyílt közbeszerzési eljárásokban.

A GVH gyanúja szerint a fenti magatartásukkal az eljárás alá vont vállalkozások feltételezhetően megsértették a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit.

Címkék: verseny gvh közmédia

Legendás rockerek A Dal színpadán

14 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

16 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.