2014. augusztus 13.

Közel 600 médium fogad választási hirdetést

Az Állami Számvevőszék 598 sajtótermék hirdetési árjegyzékét tette közzé honlapján az október 12-i önkormányzati választási kampányra vonatkozóan.

Az Állami Számvevőszék 598 sajtótermék hirdetési árjegyzékét tette közzé honlapján az október 12-i helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választást megelőző kampányidőszakra vonatkozóan.

A választást megelőző kampányidőszakban a választási eljárásról szóló törvény szerint politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely előzőleg eljuttatta hirdetési árjegyzékét az ÁSZ-hoz. Az október 12-i helyi önkormányzati képviselők választását megelőző kampányidőszakra vonatkozóan erre július 30-án 16 óráig, a kizárólag a nemzetiségi önkormányzati választáshoz kapcsolódóan közzétenni kívánt hirdetések esetében augusztus 5-én 16 óráig volt lehetőség.

Az ÁSZ a beérkezett és a törvényi előírásoknak megfelelő hirdetési árjegyzékeket feldolgozta és sajtótermékek szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon a Választás 2014 menüpont alatt elérhetővé tette. A helyi önkormányzati és a nemzetiségi önkormányzati választásokra vonatkozóan 366 nyomtatott és 232 elektronikus sajtótermék hirdetési árjegyzéke található meg a honlapon. Az ÁSZ a sajtótermékek által megküldött árjegyzékek tartalmáért felelősséget nem vállal.

A sajtóorgánumoknak a választást követő 15 napon belül azt is közölniük kell a számvevőszékkel, hogy a politikai hirdetéseket kinek a megrendelésére, milyen ellenérték fejében, mely időpontban és milyen terjedelemben tették közzé.

(Forrás: MTI)