2012. július 05.

Közel hatmillió rádióhallgató

Egy átlagos napon a 15 év feletti hazai lakosság körében 5.994.000 fő hallgatta minimum 15 percig valamely rádió adását.

2012. májusban a rádiók által elért közönség aránya 70,4 százalékot tett ki, azaz egy átlagos napon a 15 év feletti hazai lakosság körében 5.994.000 fő hallgatta minimum 15 percig valamely rádió adását. Ebben a hónapban egy adott napon a rádiózással eltöltött idő átlagosan 4 óra 24 perc volt.

A GfK és az Ipsos országos hallgatottságmérésének eredményei szerint az áprilisi eredményekhez viszonyítva a májusi adatok nem a rádióhallgatók számának bővülésében, hanem a rádióhallgatási idő növekedésében hoztak többletet. A már hónapok óta megszokott körülbelül 6 milliós hallgatótábort megtartották a rádiócsatornák, az előző hónapban megfigyelhető hétvégi erősödés is állandósulni látszik, amelyet az egy évvel ezelőtti azonos hónaphoz viszonyítva is megerősítve látunk.

Ha az egy napon belül történő hallgatottsági görbét tekintjük, akkor érdekes módon a rádióhallgatottsági idő növekedését nem a megszokott rádióhallgatási csúcsokon mértük, hanem a drive time-nak számító délutáni 5 és 6 órai idősávban, illetve az esti 8 és 10 órai sávokban volt a legjelentősebb.

 

Címkék: ipsos gfk

Kiszáll a médiából az EMIH

1 órája

A 168 Órát teljes egészében átadják az eddigi kisebbségi tulajdonosnak, Milkovics Pálnak, a Pesti Hírlap tulajdonosának és a Klubrádióban meglévő kisebbségi üzletrész is az övé lesz.