2012. július 05.

Közel hatmillió rádióhallgató

Egy átlagos napon a 15 év feletti hazai lakosság körében 5.994.000 fő hallgatta minimum 15 percig valamely rádió adását.

2012. májusban a rádiók által elért közönség aránya 70,4 százalékot tett ki, azaz egy átlagos napon a 15 év feletti hazai lakosság körében 5.994.000 fő hallgatta minimum 15 percig valamely rádió adását. Ebben a hónapban egy adott napon a rádiózással eltöltött idő átlagosan 4 óra 24 perc volt.

A GfK és az Ipsos országos hallgatottságmérésének eredményei szerint az áprilisi eredményekhez viszonyítva a májusi adatok nem a rádióhallgatók számának bővülésében, hanem a rádióhallgatási idő növekedésében hoztak többletet. A már hónapok óta megszokott körülbelül 6 milliós hallgatótábort megtartották a rádiócsatornák, az előző hónapban megfigyelhető hétvégi erősödés is állandósulni látszik, amelyet az egy évvel ezelőtti azonos hónaphoz viszonyítva is megerősítve látunk.

Ha az egy napon belül történő hallgatottsági görbét tekintjük, akkor érdekes módon a rádióhallgatottsági idő növekedését nem a megszokott rádióhallgatási csúcsokon mértük, hanem a drive time-nak számító délutáni 5 és 6 órai idősávban, illetve az esti 8 és 10 órai sávokban volt a legjelentősebb.

 

Címkék: ipsos gfk

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

3 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

10 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.