2010. augusztus 03.

Közellenség a Blackberry

Lehetséges nemzetbiztonsági kockázatnak minősítette a Blackberry okostelefonokat az Egyesült Arab Emirátusok telkó-főinspektora.

Lehetséges nemzetbiztonsági kockázatnak minősítette a Blackberry okostelefonokat az Egyesült Arab Emirátusok telkó-főinspektora.

Egy évvel ezelőtt arra próbálták rávenni a Blackberry-tulajdonosokat, hogy engedjenek telefonjukra tölteni egy olyan alkalmazást, amellyel kívülről bele lehet kukkantani adatforgalmukba. (A szoftverfrissítésként bejelentkező csomagocska valójában kémprogram volt.) A helyi kormányzat mindmáig nem derítette fel teljesen a történteket.

A jelek szerint az fáj az Emirátusok hatóságainak, hogy ugyan joghatóságuk területén, de ellenőrzésükön kívül kommunikálnak az okostelefon tulajdonosai. Azaz elvben hozzáférhetnek számtalan olyan tartalomhoz, amit a lelkesen cenzúrázó illetékesek már rég letiltottak a számítógép-képernyőkről. Ezért aztán a szemükben visszaélés, ahogy a Blackberry-t egyesek használják,”súlyos jogi, társadalmi és nemzetbiztonsági hatásokat” váltva ki ezzel.

Aranyeső a Viasat Worldnél

8 órája

A Viasat World vezető nemzetközi médiavállalat öt jelöléséből kettőt váltott aranyra a Promax BDA Europe Awards díjátadóján, ahol a szórakoztatóipar, marketing és design terén elért kiemelkedő teljesítményeket értékelték.