2013. április 03.

Középre néz a Bertelsmann

Még le sem zajlott a tranzakció, de máris tudni, hová tenné a tulajdonos azt a pénzhegyet, amelyet RTL-részvények eladásából várnak.

Még le sem zajlott a tranzakció, de máris tudni, hová tenné a tulajdonos azt a pénzhegyet, amelyet RTL-részvények eladásából várnak.

„Nem több milliárd eurós nagybefektetésekre gondolunk, ezek nem illenek a Bertelsmann stratégiai profiljába. Közepes méretű platformokra gondolunk, és az ezekből kinövő opciókra” – mondta Thomas Rabe igazgatótanácsi elnök, aki szerint a társaság a következő három esztendőben hárommilliárd eurót költhet majd felvásárlásokra.

Ezek legfőbb forrása az a summa lesz, amelyet a RTL-csoportban meglévő többségi tulajdonhányad egy részének tőzsdére viteléből várnak. A 17 százalékos részesedés vásárlói olyan médiacégben szereznek részesedést, amelynek hatmilliárd eurós forgalma 3,2 százalékos növekedést mutatott tavaly, miközben működési eredménye 5 százalékkal esett, de így is 1,1 milliárd euró.

Lángosról posztolunk a legtöbbet

1 órája

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál utánajárt, hogy a magyarok mely hungarikumnak számító ételeket szeretik kitenni az Instagramra. Az is kiderült, hogy ez a lista nem egyezik a házhoz szállított kedvenc fogásokkal.

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

5 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.