2018. február 01.

Közleményt adott ki a DeepInsight az Agency Toplist-ről

Az ügynökség felel a PR kommunikációs feladatokért januártól.

Múlt héten írtunk róla, hogy a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) ideéglenesen felfüggesztette a Repulic Group tagságát, erre reagálva a társaság egy nappal később kilépett. A feszülség központjában az Agency Toplist áll, amellyel kapcsolatban ma a DeepInsight közleményt adott ki, ezt változtatás nélkül közöljük:

Versenyeredmények, forgalom, ügyfélvélemény – Az Agency Toplistben ezek számítanak

A hazai kommunikációs szektor új, független ügynökségi rangsora a legnevesebb nemzetközi listamechanizmusokhoz hasonlóan nemcsak a kreatív elismerések, hanem a bevételi adatok, valamint a kvantitatív, szektoriális edukatív tevekénységeket felmérő kérdőív eredményei alapján rangsorolja a vállalatokat. Az Agency Toplist PR kommunikációs feladataiért januártól a DeepInsight felel.

A 2017 őszén létrejött Agency Toplist egy független ügynökségi rangsor, amely az összeférhetetlenség, a fair play, a pályázati anyagok védelme és transzparencia értékek mentén határozta meg azon magyar és nemzetközi kreatív díjak listáját, melyek alapját képzik a lista összeállításának. 2018 januárjában a toplista egy kvantitatív kérdőívvel kereste meg a 300 legnagyobb reklámköltéssel rendelkező ügyféloldali szakembert, akik a következő kérdések mentén értékelték a hazai ügynökségeket:

  • az egyes ügynökségek milyen mértékben vesznek részt az iparág edukációjában (pl.: saját rendezvények, workshopok, szakmai kiadványok, stb.)
  • milyen ügynökségi készségekkel rendelkeznek (pl.: stratégiai gondolkodás, üzleti fókusz, trendismeret, hatékonyság stb.).

A megkérdezettek több mint 70 százaléka kitöltötte a kérdőívet, amely a ranglista súlyozásának 20 százalékát adja ki. Az Agency Toplist 3 komplex mérőszám szerint rangsorolja a magyar ügynökségeket, melyek kifejezetten az ügyfelek igényeire és szükségleteire reagálnak:

  • Pénzügyi stabilitás: forgalmi adatai, illetve azok tendenciája
  • Kreativitás: a magyar és nemzetközi versenyeken elnyert díjak
  • Edukáció és ügynökségi értékek: az ügyféloldali szakértőknek elküldött, kvantitatív felmérés eredményei alapján.

A 2017-es Agency Toplist ranglista idén februárban válik nyilvánossá.