2017. október 17.

Közleményt adott ki a KFC a megvert újságíró ügyében

A cég elbocsájtotta a biztonságiőrt, a műszakvezetőt pedig felfüggesztette.

,,Nagyon sajnáljuk a vasárnap este, a Király utcai éttermünkben történt eseményeket. Teljes mértékben vállaljuk a felelősséget a történtekért és hiszünk abban, hogy minden vendégünknek joga van, hogy a legjobb kiszolgálást és a legfinomabb ételeket élvezhesse nálunk, ezért megdöbbenéssel értesültünk a Király utcai KFC-ben történtekről. A biztonsági őr és néhány alkalmazottunk részéről tanúsított viselkedés teljes mértékben ellentétes a cég értékeivel, továbbá az általános emberi értékekkel, az udvariasság és a vendéglátás alapelveivel. A sérülést szenvedett vendégünktől bocsánatot kérünk, felvettük vele a személyes kapcsolatot, hogy felajánljuk segítségünket, kárpótlásunkat. Természetesen azonnal megkezdtük az eset kivizsgálását, jelen pillanatban a következőkről tudunk nyilatkozni:

-Habár az incidenst okozó biztonsági őr nem a mi alkalmazottunk, hanem egy alvállalkozó biztonsági szolgálaté, teljes felelősséget vállalunk a tetteiért. Már felvettük a kapcsolatot az alvállalkozó cég vezetésével és világossá tettük számukra, hogy az alkalmazottjaik effajta viselkedése elfogadhatatlan számunkra. Ennek fényében az érintett biztonsági őrt elbocsájtották. Annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk, hogy a biztonsági szolgálatot nyújtó cég a mi alapértékeink szerint kezeli vendégeinket, a céggel való együttműködést felülvizsgáljuk.

-Felfüggesztettük az étterem műszakvezetőjét is, amíg az eset vizsgálata le nem zárul. Az ügy fényében munkatársainknak újra oktatjuk a vendégek kezelésével kapcsolatos alapelveinket illetve panaszkezelési tréninget szervezünk.

-Vendégünk nyilvános kérésének megfelelően örömmel támogatunk egy magyar karitatív szervezetet, alapítványt. Hiszünk benne, hogy minden cégnek támogatnia kell a közösséget. Ennek a célkitűzésnek megfelelően évek óta több karitatív szervezet működését támogatjuk Magyarországon, mint a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet, továbbá a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáját.

Még egyszer bocsánatot kérünk a történtekért. Ez egy elszigetelt eset, és nem összeegyeztethető azzal, ahogy a vendégeinket fogadni szeretnénk. Minden szükséges lépést megteszünk, hogy mindenki tiszteletteljes és vendégszerető kiszolgálásban részesüljön éttermeinkben.” - mondta Fukcius Tamás, a KFC regionális igazgatója és az AmRest Kft. ügyvezetője.

Ahogyan azt tegnap megírtuk, az Index újságírója tegnap hajnalban kiállta a sort az étteremben, majd mikor ő következett volna azt mondták neki, hogy csak elvitelre kérheti rendelését. Ekkor megkérdezte, hogy ezt eddig miért nem lehetett vele közölni, mire azt a választ kapta: akkor álljon ki a sorból. Erre  elkérte a panaszkönyvet, de az üzletvezetőtől csak egy üres fénymásoló papírt kapott. 
SzabóZé felhívta a figyelmet arra, hogy ez neki nem kielégítő, neki a panaszkönyv kell, erre az étteremben dolgozó biztonságió őr megkérdezte felettesétől, hogy "kidobjam"? 
"Dobd ki", kapta válaszul, amit meg is tett az újságíróval, majd megverte, aki mindezt telefonja kamerájával rögzítette,

Címkék: médiapiac kfc index