2010. július 07.

Közmédia-szabadítók

Szabadítsátok fel a köztelevíziót - szólított fel vagy száza neves értelmiségi Franciaországban, miután az államfő bejelentette, kit jelöl elnöknek.

Szabadítsátok fel a köztelevíziót - szólított fel vagy száza neves értelmiségi Franciaországban, miután az államfő bejelentette, kit jelöl elnöknek.

A közmédia függetlenségét féltő dokumentum aláírásához viszonylag széles kört sikerült megnyerni; ott díszeleg számos filmes és ismert tévés mellett két ex-kormányfő, a szocialista Lionel Jospin és a konzervatív Dominique de Villepin neve is

Pedig a meccsnek még messze nincsen vége, a köztelevízió hármas csatornáját eddig vezető Remy Pfimlin hivatalba lépését előbb a párizsi médiahatóságnak, majd a parlament két házának is jóvá kell hagynia. (A mostani elnök, Patrick de Carolis azóta számít halott embernek az elnök köreiben, hogy 2008-ban „hamisnak, ostobának és teljesen igaztalannak” nevezte Nicolas sarkozy egy kijelentését.)

Az új vezetőre egyébként súlyos feladatok várnak: fel kell készítenie a társaságot a reklámok (és így hirdetési bevételek) nélküli világra, döntéseket kell hozia a France Télévisions reklámrészlegének eladásáról.

Legendás rockerek A Dal színpadán

8 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

10 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.