Cseke Eszter és S. Takács András M1-en futó dokumentumfilm-sorozata, az On The Spot nyerte az idei Prima Primissima díjat magyar sajtó kategóriájában. Az elismerést most először kapta meg tévéműsor.

A pénteki gálán az On The Spot alkotói elmesélték, hogy a sorozat próbaepizódját részben a hat évvel ezelőtt nekik ítélt Prima Junior-díjból kezdték el forgatni: ez tette lehetővé, hogy életükben először elutazhattak a Gázai övezetbe. S. Takács András a Prima Primissima-díj eddigi legfiatalabb kitüntetettje. Cseke Eszterrel jelenleg a műsor hetedik, jövő őszi évadán dolgoznak.

Az On The Spot a Prima Primissimával különösen jó évet zár: márciusban Pulitzer-emlékdíjat kapott, az 50. Chicagoi Nemzetközi Filmfesztivál televíziós versenyéről Arany Éremmel tért haza, legjobb külföldi rövidfilmként pedig megnyerte az Amerikai Dokumentumfilm Fesztivált. Ennek apropóján a Financial Times terjedelmes cikkében zsigerinek és lenyűgözőnek nevezte a magyar filmes páros munkáját, akik közvetlenül Rubik Ernő, Szabó István és Kertész Imre után felkerültek a 10 legismertebb élő magyar listára, amely a Forbes magazinban jelent meg és külföldi újságírók állították össze.

Perjés Klára, az MTVA vezető szerkesztője, a Kossuth Rádió volt főszerkesztője, valamint a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató műsor Prima-díjban részesültek.

A Time és a Bloomberg újságírója a Times élén

10 órája

Az Egyesült Államok legbefolyásosabb sajtótermékei közé tartozó gazdasági hírügynökség, a Time és a Wall Street Journal volt vezető szerkesztőjét, Norman Pearlstine-t ültette a lap főszerkesztői székébe az új tulajdonos.

Újságot ad ki a Facebook

11 órája

Miért dönt úgy a legnagyobb közösségi hálózat, hogy a print piacon is megveti a lábát?