2010. szeptember 22.

Közmédiumok kényszerházassága?

Összeköltöztetnék a közmédiumokat, csak még nem tudni, milyen konstrukcióban – írja a Népszava.

Összeköltöztetnék a közmédiumokat, csak még nem tudni, milyen konstrukcióban – írja a Népszava.

Az egyik szcenárió szerint a Magyar Távirati Iroda székházába költözhet a Magyar Televízió (MTV), míg egy másik értesülés szerint a költözés éppen fordítva történhet. Az MTV jelenleg kihasználatlan székháza adna otthont az összes közmédiumnak, a távirati iroda és a Magyar Rádió értékes ingatlanjait pedig eladná a kormány. Ugyanilyen kényes pont a műhold kérdése is – jegyzi meg a lap. Az írás megemlíti: ha az MTV feladja mostani bázisát, egyben kellene kifizetnie a bérleti szerződés hátralévő két évtizedére a bérleti díjat.

A cikk szerint az MTV és a Duna Televízió korábban külön szolgáltatóval szerződött és most is így sugároznak, a vezérigazgató kinevezésével azonban a köztévé sokkal drágább, viszont a Fidesz által favorizált műholdszolgáltatójához kerülhet a Duna Tv adásainak továbbítása is.

Nem javul a korrupciós helyzet az üzleti életben

12 órája

Magyarországon minden ötödik válaszadó úgy véli, iparágában elterjedt gyakorlat a vesztegetés, ami felülmúlja mind a régiós országok, mind a fejlődő piacok átlagát – állapítja meg az EY legfrissebb globális felmérése.