2012. január 19.

Közönségfilmet Britanniának!

A művészfilmektől forduljanak a nagyközönséget megcélzó alkotások felé – erre biztatta hazája filmkészítőit a brit kormányfő.

A művészfilmektől forduljanak a nagyközönséget megcélzó alkotások felé – erre biztatta hazája filmkészítőit a brit kormányfő.

David Cameron napokkal azt megelőzően beszélt erről Pinewoodban, a szigetország évi négymilliárd fontot megpörgető filmgyártásának központjában, hogy nyilvánosságra hozzák a kormányzati szakstratégia felülvizsgálatára tett szakértői javaslatcsomagot. A kormányfő arra hívta fel a filmeseket, hogy készítsenek több "kereskedelmileg sikeres alkotás", konkurenciát adva ezzel Hollywoodnak is.

A szaksajtó szerint A király beszéde lebeghet a brit kormányzat tagjainak szeme előtt előképként. Az alig kilencmillió fontból forgatott alkotás mintegy negyedmilliárdos bevételt hozott – valamint négy Oscar-jelölést. Tavaly 1,2 millió font volt egy brit film átlagos költségvetése – 2003-ban viszont még két és félszer ennyiből dolgoztak.

Legendás rockerek A Dal színpadán

9 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

11 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.