2012. január 19.

Közönségfilmet Britanniának!

A művészfilmektől forduljanak a nagyközönséget megcélzó alkotások felé – erre biztatta hazája filmkészítőit a brit kormányfő.

A művészfilmektől forduljanak a nagyközönséget megcélzó alkotások felé – erre biztatta hazája filmkészítőit a brit kormányfő.

David Cameron napokkal azt megelőzően beszélt erről Pinewoodban, a szigetország évi négymilliárd fontot megpörgető filmgyártásának központjában, hogy nyilvánosságra hozzák a kormányzati szakstratégia felülvizsgálatára tett szakértői javaslatcsomagot. A kormányfő arra hívta fel a filmeseket, hogy készítsenek több "kereskedelmileg sikeres alkotás", konkurenciát adva ezzel Hollywoodnak is.

A szaksajtó szerint A király beszéde lebeghet a brit kormányzat tagjainak szeme előtt előképként. Az alig kilencmillió fontból forgatott alkotás mintegy negyedmilliárdos bevételt hozott – valamint négy Oscar-jelölést. Tavaly 1,2 millió font volt egy brit film átlagos költségvetése – 2003-ban viszont még két és félszer ennyiből dolgoztak.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

42 perce

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

2 órája

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.