A szingapúri a világ első cross-platform közönségmérési megbízása - állítja a kiíró szervezet vezetője.

A Lengyelországi Médiatulajdonosi Testület, a PBI 2016 januárjától a GfK-t bízza meg a hivatalos online közönségmérési adatok szolgáltatásával.

Andrzej Garapich, a PBI ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy "az ajánlatok áttekintése után a GfK-t választottuk új partnerünknek. A piackutató által benyújtott integrált és „jövőbiztos” ajánlat meggyőző volt számunkra. A GfK új technológiájának köszönhetően a weboldalak, online videók és applikációk látogatottságát egyetlen mérésben tudjuk megvalósítani, függetlenül attól, hogy a felhasználók által használt platform PC, laptop, tablet vagy okostelefon. Azt is tudjuk majd mérni, hogy mely célcsoportok preferálják az egyes technológiákat."

A GfK egy hibrid módszer alkalmazásával integrálja a több forrásból származó adatokat, így nyújtva átfogó képet a digitális fogyasztókról. A vizsgált weboldalak cookie-technológia segítségével mérik majd a látogatók számát és a látogatások hosszát. További információkat azzal kapcsolatban, hogy mely célcsoportok látogatják ezeket a weboldalakat, illetve használják ezeket az applikációkat, egy cross-media panel biztosít majd. A médiatervezéshez használt adatbázis, amely eleinte havonta kerül elkészítésre, teszi lehetővé a célcsoportok elemzését. Az adatbázis 50.000 felhasználó adatait tartalmazza majd.

A Szingapúri Médiafejlesztési Hatóság (MDA) a GfK-t bízta meg az audiovizuális média közönségmérésének lebonyolítására. A szerződés három évre szól és további két évvel meghosszabbítható. Az első adatszolgáltatás 2016-ban lesz elérhető.

A GfK a teljes televíziós közönség integrált mérésének céljából egy új rendszert állít fel Szingapúrban. Ez képes lesz a hagyományos (lineáris) televíziószolgáltatás, a késleltetett (time-shifted) tévénézés, valamint a számítógépen, illetve mobilkészüléken történő video-streaming mérésére is. A szolgáltatás alapját egy 1000 háztartást magába foglaló, egyforrású panel képezi.

A médiafogyasztási szokások gyorsan változnak. Mi vagyunk az első olyan szervezet a világon, amely cross-platform közönségmérési rendszer felállítására adott megbízást azért, hogy egy független és reprezentatív mérőszámot biztosítson a piac számára. A méréssel kapcsolatos elvárásokat az iparág képviselőivel hosszas konzultáció során dolgoztuk ki

– mondta el Kenneth Tan, az MDA igazgatóhelyettese.

Néhány napja Belgiumban meghosszabbították a cég televíziós és rádiós mérésre szóló megbízását is, 2017-ig.