2011. február 28.

Közös mobilnet a TV2-től és a Vodafone-tól

Celebekben gazdag sajtótájékoztatón mutatták be a cégek a március 1-jével induló új szolgáltatást.

Celebekben gazdag sajtótájékoztatón mutatták be a cégek a március 1-jével induló új szolgáltatást.

tv2.mobilnet néven indít közös szolgáltatást a TV2 és a Vodafone, melyet az ország 80 Tesco áruházában lehet megvenni. A konstrukció lényege, hogy hűségszerződés nélkül 1 órára, 1 napra, 1 hétre vagy 1 hónapra lehet prepaid modellben internetjegyet váltani. Ennek nyomán ingyenesen lehet hozzáférni a csatorna bizonyos exkluzív tartalmaihoz is.

A legolcsóbb, 1 órás hozzáférés 350 forint, míg a 30 napos internetjegy 3890 forintba kerül. A kártyát a TV2 ennek szentelt oldalán lehet feltölteni bankkártyás fizetéssel, vagy bankautomatán, feltöltőterminálokon keresztül.

A konstrukció nem magyar találmány: a TV2 anyacége, a ProSiebenSat.1 csoport és a Vodafone már Németországban is együttműködik hasonló módon. Ez adta az ötletet a honi közeledéshez is - mondta el Beck György, a mobilszolgáltató magyarországi elnök-vezérigazgatója.

Mint Simon Zsolt, a TV2 vezére elárulta: a hír kiszivárgása óta több cég megkereste a csatornát, hogy lehetőség van-e más szolgáltatások terén is hasonló konstrukcióra. Hozzátette: a konvergencia már régóta jelszó a médiapiacon, ám a hagyományos médiacégek nehezen lépték ezt meg eddig. A csatornánál vannak előzmények, pl. a TV2 iPhone és Android applikáció, illetve a Megasztár kiterjesztett valóság alkalmazása.

A sajtóeseményen ott volt egy sor TV2 közeli celeb, illetve Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelő államtitkára. A politikus elmondta: az ország versenyképessége szempontjából fontos, hogy minél többen legyenek felvértezve mobilinternettel.

Az esemény formális részének lezárásaként Tilla is megjelent, őt egy bevásárlókocsiban tolták be, a bulváros kollégák nagy örömére. Egyébként ő foglalta össze a legérthetőbben a szolgáltatás lényegét.

TV2-Vodafone sajtótájékoztató
TV2-Vodafone sajtótájékoztató
Címkék: tv2 vodafone mobilnet