2017. november 29.

Közös projektet indít az LG és a Qualcomm

A két cég 5G megoldások és összekapcsolt jármű technológiák fejlesztésén dolgozik együtt.

A mobil innovációban vezető LG és a Qualcomm több évtizednyi kutatás-fejlesztési tapasztalatát és 5G mobiltechnológiával kapcsolatos tudását hasznosítja az együttműködésben. Az 5G kulcsfontosságú az összekapcsolt jármű platformok kialakításánál: ötször sebesebb kommunikációt és tízszer rövidebb késleltetést biztosít a leggyorsabb LTE technológiánál, így képes arra, hogy kellő gyorsasággal szolgáltasson adatokat egy valós vezetési szi-tuációban.

A Harmadik Generációs Együttműködési Projekt (Third Generation Part-nership Project, 3GPP) részét képező C-V2X a DSRC-hez (azaz a rövid hatótávú Dedicated Short Range Communications technológiá-hoz) képest ala-csonyabb költséggel jár, miközben megduplázza a működési időt, így minden létező mobilkommunikációs hálózatnál gyorsabb. Európa és Ázsia egyes részein a tesztelések és a szabványosítási eljárások már a 2020-as be-vezetést szem előtt tartva zajlanak. E folyamatban fontos szerepet kap az LG Electronics, mely úttörő V2X innovációkat szállít, és 2013 óta piacvezető a gyorsan növekvő telematika (azaz a számítógép vezérlésű irányítástech-nika) területén.

„Az LG célja, hogy vezető pozíciót szerezzen a következő generációs autó-ipari komponensek piacán — e célunkat segíti, hogy a járműipari technológiákban szerzett tapasztalatunkat a Qualcommnak az LTE-től az 5G-ig terjedő korszerű összekapcsolt megoldásaival egyesítjük” — mondta Kim Jin-yong, az LG intelligens járműalkatrészek üzletágának ügyvezető alelnöke. „Hiszünk benne, hogy a Qualcomm és az LG kutatási képességeit kombinálva olyan eredmények születnek majd, melyekre külön-külön nem lennénk képe-sek.”

„A C-V2X technológia továbbfejlesztését célzó együttműködés az LG-vel ki-alakított, hosszú időkre visszatekintő partnerségen alapul; azt demonstrálja, mennyire fontosnak tartjuk, hogy megbízható, fejlett technológiák kerülje-nek az egymással és a világgal összekapcsolt önvezető autókba” — mondta Nakul Duggal, a Qualcomm Technologies termékmenedzsment alelnöke. „Az autóipar egyértelműen az 5G felé halad; izgatottan várjuk a közös munkát az LG-vel, hogy a sofőrök minden elvárásának megfelelő megoldásokat szál-líthassunk, és hogy a C-V2X technológiát elterjeszthessük a következő gene-rációs járművekben.”

Az együttműködés központja Szöulban, az LG Electronics tudományos park-jában lesz.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.