2015. június 24.

Közös ügynökséget alapít a WPP, a Snapchat és a Daily Mail

Az új ügynökség digitális és videóprodukciót, médiatervezést, -elemzést és pozicionálást is kínál.

A Truffle Pig névre hallgató új tartalommarketing ügynökség megalakulását a Cannes-i reklámfilm-fesztiválon jelentették be. Az alapítók egyforma mértékű részesedéssel rendelkeznek majd.

Az ügynökség egy kézből kínálja majd a tartalmi projekteket, a pozicionálást és üzenetalkotást, videót és fényképezést, adatot és analitikát, közönségfejlesztést és –tervezést is. A próbaprojektek a Snapchaten, a Daily Mailen és az Elite Dailyn futnak majd, de a működést nem korlátozzák sem a saját médiafelületekre, sem a WPP ügyfeleire.

A Truffle Piget Alexander Jutkowitz, a Group SJR digitális marketingügynökség ügyvezető partnere irányítja majd. Induláskor 12 fővel dolgoznak majd, New York-i irodájukból az amerikai piacra fókuszálva, de használhatják a Snapchat Los Angeles-i 3V (vertical video view) stúdióját is.

Az ügynökség által nyújtott szolgáltatásokban önmagában semmi új nincsen, de Jutkowitz szerint különlegesség, hogy ezt egy kézből, nem peig egy holding több cégétől vagy akár több független ügynökségtől kell beszereznie az ügyfélnek.

Azzal kapcsolatban, hogy ez esetleg kannibalizálhatja a WPP-ügynökségek üzletét, Sir Martin Sorrell annyit nyilatkozott:

I believe in eating your own children.

Forrás: AdAge: WPP, Snapchat and Daily Mail Launch New Dig