2017. augusztus 28.

Közösen fejleszt alkalmazást az MKKP és a Social Issue

″Annyira nincsenek közvécék, hogy még a volt főpolgármesternek is a parkban kellett pisilnie, amikor feszített a hólyag.″

„Budapest belvárosát elárasztja a pisi. Annyira nincsenek közvécék, hogy még a volt főpolgármesternek is a parkban kellett pisilnie, amikor feszített a hólyag. Közösségi megoldással eltüntetjük a húgyszagot Budapest utcáiról” – írja a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, akik a Social Issue ügynökséggel együtt egy alkalmazás fejlesztésébe kezdtek a Közvécéket Budapest Mozgalom témogatásával a Coding Sense fejlszetőcéggel, amely megmutatja, hogy hol lehet a legközelebbi helyen pisilni úgy, hogy ne kelljen feltétlen fogyasztania az embernek.

Ehhez várják olyan budapesti helyek jelentkezését a holpisiljek@gmail.com címen, akik vállalják, hogy náluk lehet a betérő vendégeknek fogyasztás nélkül is pisilniük. „Azokat a helyeket minden héten díjjal jutalmazzuk, amelyik a legtöbb applikáció használót vendégül látta egy pisire” – írják, majd hozzáteszik: „Az applikáció arra is megoldást ad, ha egyszer lesz olyan városvezetése Budapestnek, amely komolyan veszi a folyó ügyeket, akkor már tudni lehet, hogy hová kell telepíteni a közvécéket.”

Az MKKP igyekszik jó példával elől járni, így az ő „kocsmájukba”, amely a VII. kerületben, a Garay tér 9. szám alatt található, bárki bemehet pisilni.

A Social Issue vezetőjével, Vágó Gáborral készült interjú elérhető: "A valódi kérdések inspirálnak valódi válaszokra".

Cseppben az élet

1 napja

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.