2010. február 28.

Közösségi média – terepruhában

A pentagon nyitott a közösségi oldalak felé. Ha nem is mérföldes léptekkel, de megkezdődhet az amerikai hadsereg tagjainak fellépése a Web 2.0-ás hálózatokra. Kalifornia viszont szigorít. Nem is kevéssé.

A pénteken kibocsátott memorandum szerint a földi, vízi és légi alakulatok tagjai látogathatják ezeket az oldalakat a „talpas” – azaz minősített adatokkal feltöltött hálózatokhoz nem kapcsolt – gépekről. feltétel azonban, hogy kerülniük kell az a harckészség aláásására alkalmas tartalmakat, valamint az akciókkal kapcsolatos megnyilatkozásokat. Utóbbi téren némi kis biztonságot adhat a pentagon illetékeseinek, hogy akciók előtt és közben korlátozható az egységek világhálóhoz való hozzáférése.
A teljes tisztikar feladatául szabták ugyanakkor a neten megjelenő, a hadsereggel szemben ellenséges tevékenységek elleni fellépést, felhívva egyben az érintettek figyelmét, hogy a nyitás dacára továbbra is tilos a szerencsejátékok űzése, valamint pornográf és gyűlöletkeltő tartalmak letöltése az amerikai haderő számítógépein.
Pont aznap, amikor katonáék bejelentették a regulalazítást, az – amúgy a legliberálisabbak közé sorolt – Kalifornia államban épp a közalkalmazottak közösségimédia-használatának szigorítását rendelték el.
„Ahogy sok más technológia, ez is számos veszélyt rejt magában, amelyekre rá kell mutatnunk, és amelyeket csillapítanunk kell” – idézi az amerikai média az állam tájékoztatási főnökét. Az állami alkalmazottaknak kibocsátott „információmenedzsment-útmutató” szerint a Twitter és a Facebook alááshatja az alkalmazottak termelékenységét, ahogy reputációjukat is sérthetik egyes az ott feltűnő közlések.
Mindezek miatt csak erre felhatalmazott állami alkalmazottak vehetnek részt a közösségi oldalak életében, a kivételezetteknek viszont – akik csak saját cégük nevében beszélhetnek - fel kell tüntetniük nevüket, beosztásukat, munkáltatójukat, valamint elérhetőségüket. Szigorítást jelent az is, hogy az engedéllyel nem rendelkezők gépein például nem futhatnak olyan funkciók sem, mint az állandó kapcsolattarást lehetővé tévő instant messaging.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

4 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

11 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.