2018. február 07.

Közösségi média trendek 2018-ban

A ShopAlike megkérdezte a Social Advertising és Display Marketing vezetőjét, Elena Politot milyen közösségi média trendek várhatóak 2018-ban.

A ShopAlike csapata úgy gondolja, hogy a változás az egyetlen biztos dolog a digitális világban és ez a tény minden nap motiválja őket - írják. Annak érdekében, hogy megosszák tudásukat, megkérdezték a Social Advertising és Display Marketing vezetőjét, Elena Politot milyen közösségi média trendek várhatóak 2018-ban, és ezek milyen hatással lesznek az üzleti életben.

1. Mobile First – A Mobil mindenekelőtt!

Az emberek egyre több időt töltenek okostelefonjaikon, mivel a mobil kéznél van, kényelmes, gyors és egyszerű használatot biztosít. Pontosan ezért szinte elengedhetetlen a különböző weboldalak és tartalmak mobilra történő optimizálása. A közösségi média platformokon eltöltött idő jóval magasabb a mobilfelhasználók körében. Ennek hatása más területen is érezhető. A Facebook szerint a mobilhirdetések a tavalyi év harmadik negyed bevételének mintegy 88%-át teszik ki. Ez rendkívül jelentős, és a platformon érezhető új hirdetők drámai növekedése is ezt mutatja.

2. Videók térhódítása

A mobilhasználat növekedése egy olyan tényező, mely tökéletesen kapcsolódik a videóhoz. Az online kommunikáció személyesebbé vált, hála a különböző kreatív videós funkcióknak. Már tavaly a megosztott tartalmak 90%-a videó volt és ez a tendencia valószínűleg csak növekedni fog 2018-ban. A növelhető elkötelezettségi mértéknek (engagement metrics) és a felhasználói élménynek köszönhetően a vállalkozások 87%-a használja ezt a hirdetési formát marketingstratégiáikban. Amire nagyon fontos odafigyelni: a videók körülbelül 85%-át hang nélkül tekintik meg, így az is fontos, hogy videónk hang nélkül is megtekinthető legyen illetve természetesen, hogy mobilra is optimizálva legyen.

3. Chatbot mánia

Olyan kifejezések, mint például a “gépi tanulás” vagy a “mesterséges intelligencia” a 2017-es év legmeghatározóbb szavai voltak. A következő évben a felhasználói élmény növelése és az ügyfélkiszolgálás minőségének jhavítása létfontosságú less. A chatbotokat nevezhetnénk a vállalkozások job kezének is, hiszen képesek majdhogynem valódi kommunikációt folytatni a felhasználokkal. A chatbotok 80%-a használható non-stop szolgáltatások nyújtására, a kommunikáció automatizálása által pedig megkönnyítik mind a látogatók, mind a vállalkozások dolgát. Jelenleg 12.000 aktív Messenger bot van a Facebookon és az előrejelzásek szerint 2018-ban a chat beszélgetéseink 30%-át chatbotokkal fogjuk folytatni.

4. Élő közvetítések

Az élő videók hatalmas népszerűségnek örvendenek, miután az ilyen közvetítések során a rajngók úgy érzik részesei lehetnek valaminek, és ezáltal jobban tudnak azonosulni az adott márkával.

Leginkább a fiatal generációt köti le az ilyesfajta média, ám ez közel sem meglepő. A fiatal generáció meghatározó a társadalmi tendenciák alakításában, mivel náluk van a legtöbb vásárlóerő, hajlamosabbak alkalmazkodni az újdonságokhoz, illetve ők a legelfogadóbbak az új platformokkal kapcsolatban.

A trendekre oda kell figyelni, másrészt a minőségi és érdekes tartalom továbbra is fontos tényező less, hisz fel a felhasználók érdeklődésének felkeltése a következő évben is elsődleges szempont marad. Az előrejelzéseknek köszönhetően tudjuk, hogy a jövőben érdemes less minél több videós tartalmat és élő közvetítést megosztani követőinkkel. Kommunikációs stratégiánk kialakítása során pedig új platformokat használni, valamit a fiatal generációra fókuszálni.