2011. június 09.

Közösségi oldalt gründol Lady Gaga

A sztár menedzsere hozta létre a The Backplane mögött álló start-upot. Pénzzel pedig Eric Schmidt is beszállt.

A sztár menedzsere hozta létre a The Backplane mögött álló start-upot. Pénzzel pedig Eric Schmidt is beszállt.
Lady Gaga

The Backplane néven indítana új közösségi oldalt Lady Gaga - adta hírül a Newsfactor.com. Az új felület célja az volna, hogy fókuszáltabb, közelebbi kapcsolatot alakíthassanak ki a művészek és rajongóik. Lady Gaga leginkább a nevét és a kreativitását adja a projekthez, amelyben a hírek szerint 20 százalékos része van.

A közösségi oldal mögött álló start-upot viszont a menedzsere, Troy Carter hozta létre Matthew Michelsen technológiai befektetővel együtt. A vállalkozásba Eric Schmidt, a Google ügyvezető elnöke is beszállt Tomorrow Ventures nevű cégén keresztül, amely több mint 1 millió dollárt tolt az üzlet beindításába.

A Tomorrow Ventures oldalán olvasható írás szerint az egész ötlet onnét jött, hogy amikor Lady Gaga és menedzsere találkoztak Steve Jobs-szal a Ping zenei szolgáltatás kapcsán, számos kérdés merült fel bennük. Így például hiányolták a Facebook és társai bekötését a rendszerbe. Miközben elfogadát az Apple-vezér koncepcióját, a Gaga biznisz digitális részét irányító Carter elhatározta, hogy jobbat csinál.

A site-ból egyelőre semmit nem látni, az viszont már biztosnak tűnik, hogy Lady Gagának nem csupán a zenéhez van érzéke. Legalábbis Jack Wengroff, a Frost & Sullivan közösségimédia-elemző cég vezetője szerint. Úgy látja, hogy megfordulni látszik az a korábbi trend, hogy a hírességek, sportolók nem szerették a nevüket adni az üzleti vállalkozásokhoz. Az is igaz, hogy az ilyen cégek egy része bebukott, viszont a szakember szerint Lady Gaga más, ő sikerre vihet egy technológiai céget is. Nemrég ugyanígy nyilatkoztak a modellből könnyűsúlyú színésszé, viszont állítólag igen jóérzékű start-up befektetővé vált Ashton Kutcherről.