2014. augusztus 06.

Közösségi tévéket és rádiókat támogat a Médiatanács

Közel 65 millió forintot osztott szét friss döntésével a hatóság.

Közel 65 millió forintot osztott szét friss döntésével a hatóság.

Tizenhat televízió és nyolc rádió nyert közel 65 millió forintot az NMHH Médiatanácsának pályázatán. A pályázat második fordulójában a rádiók összesen 12,6 millió, a televíziók pedig összesen 52,3 millió forint támogatásban részesültek. A támogatást a nyertesek médiaszolgáltatásuk technikai megújítására használhatják fel, többek között stúdió-, hang- és fénytechnikai, stúdióakusztikai környezet kialakítására, valamint műsorjel-átviteli, számítástechnikai és áramszünetmentes működést biztosító eszközök és berendezések megvásárlására.

A kedvezményezett televíziók közé tartozik ezúttal a budapesti City TV, a „hatoscsatorna”, a Hegyvidék és a Promontor elnevezésű tévé, a bajai, a balmazújvárosi, a bólyi, a csurgói, a kisteleki, a mezőtúri, a szentgáli, a szekszárdi, a tatai, a tatabányai televízió, a komlói Baranya Televízió és a tahitótfalui Danubia Televízió. A rádiók közül az Inforádió, a budapesti és a debreceni Katolikus Rádió, a siófoki Balaton Rádió, a gyomaendrődi Radio Sun, a törökszentmiklósi és a szarvasi rádió, valamint a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium által működtetett Táska Rádió nyert a pályázaton.

A Time és a Bloomberg újságírója a Times élén

3 órája

Az Egyesült Államok legbefolyásosabb sajtótermékei közé tartozó gazdasági hírügynökség, a Time és a Wall Street Journal volt vezető szerkesztőjét, Norman Pearlstine-t ültette a lap főszerkesztői székébe az új tulajdonos.

Újságot ad ki a Facebook

3 órája

Miért dönt úgy a legnagyobb közösségi hálózat, hogy a print piacon is megveti a lábát?