2011. szeptember 29.

Közösségibb lesz a Startlap

Egyéves előkészítést követően órákon belül megújul a Startlap. A cél egy modernebb, mozgalmasabb és közösségibb felület kialakítása volt.

Egyéves előkészítést követően órákon belül megújul a Startlap. A cél egy modernebb, mozgalmasabb és közösségibb felület kialakítása volt.

Egyéves előkészítést követően megjelenésében és funkcióiban is megújul a Startlap, a változások szeptember 29-én este élesednek. A Sanoma Media közlése szerint a cél egy frissebb, mozgalmasabb és közösségibb site kialakítása volt.

A koncepció nem változott a portálnál, a design mellett azonban a funkciók is frissültek. A felhasználói kutatások alapján a legnépszerűbb blokk az Aktuális, ezért ez kapta a legnagyobb figyelmet az átalakítás során, de a rovatok is megújultak, és kiemelt helyet kaptak.

Új szolgáltatás a Közösségi ablak, mellyel  a felhasználók a Startlapon követhetik nyomon Facebook-üzenőfaluk történéseit. Ugyanitt láthatóak a Gmail vagy CitroMail levelek is. A Startlap saját közösségi szolgáltatást is indított, Startlap kérdezz-felelek néven. Itt a felhasználók kérdéseire a közösség és a Lap.hu szakértőgárda ad válaszokat.

Újdonság az Időjárás és a Horoszkóp dobozok testreszabhatósága is, ezeken a felületeken a felhasználók közvetlenül az őket érdeklő témákhoz juthatnak el. A hirdetési felületek szintén megjelennek új formátumok.

"Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt kezdtük meg a Startlap megújításának előkészületeit. Most, szeptember 29-én értünk el a legfontosabb ponthoz, a design-váltáshoz, azonban az elmúlt egy év sem volt eseménytelen. A Startlap jelenlegi és korábbi felhasználói a kutatások során az oldal színét 'jellegzetes Startlap-kékként" azonosították, ezért ezen semmiképpen sem akartunk változtatni. A logót viszont modernizáltuk, amivel már a kommunikáció során is ki tudjuk fejezni a Startlap megújulását" - mondta el Nagy Gergely lapigazgató. Hozzátéve: logót 12 év alatt edig csak egyszer váltottak, 2004-ben.