2013. szeptember 10.

Közszolgálat csak ingyen

Ezt mondta ki a napokban az olasz legfelsőbb bíróság, pontot téve ezzel egy évek óta húzódó jogi csűrcsavar végére. Azaz közmédia-adás nem kódolható.

Ezt mondta ki a napokban az olasz legfelsőbb bíróság, pontot téve ezzel egy évek óta húzódó jogi csűrcsavar végére. Azaz közmédia-adás nem kódolható.

Négy évvel ezelőtt szólalkozott össze a közszolgálati RAI és a Sky-csoport helyi cége azon, hogy a köztévé nem akarta ingyen adni műsorát, benne olyan prémium tartalmakat, mint a labdarúgó bajnokság egyes mérkőzéseit. A RAI bukta azt a követelését is, hogy visszamenőlegesen 350 millió eurót fizettessenek ezért a Sky-jal.

A jogerős verdikt szerint azonban a köztévének platform-semlegesnek kell lennie – már csak azért is, mert a tévé-előfizetési díj lényegét tekintve adó, amelyet a Sky-előfizetők is lerónak. A bíróság szerint a teljesen szabad hozzáférés feltételeinek nem felel meg a RAI Mediasettel és egy másik távközlési társasággal közösen létrehozott vegyes vállalata, a TvSat; már csak azért sem, mert jelük nem fogható az ország teljes területén.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

4 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

7 órája

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.