2013. szeptember 10.

Közszolgálat csak ingyen

Ezt mondta ki a napokban az olasz legfelsőbb bíróság, pontot téve ezzel egy évek óta húzódó jogi csűrcsavar végére. Azaz közmédia-adás nem kódolható.

Ezt mondta ki a napokban az olasz legfelsőbb bíróság, pontot téve ezzel egy évek óta húzódó jogi csűrcsavar végére. Azaz közmédia-adás nem kódolható.

Négy évvel ezelőtt szólalkozott össze a közszolgálati RAI és a Sky-csoport helyi cége azon, hogy a köztévé nem akarta ingyen adni műsorát, benne olyan prémium tartalmakat, mint a labdarúgó bajnokság egyes mérkőzéseit. A RAI bukta azt a követelését is, hogy visszamenőlegesen 350 millió eurót fizettessenek ezért a Sky-jal.

A jogerős verdikt szerint azonban a köztévének platform-semlegesnek kell lennie – már csak azért is, mert a tévé-előfizetési díj lényegét tekintve adó, amelyet a Sky-előfizetők is lerónak. A bíróság szerint a teljesen szabad hozzáférés feltételeinek nem felel meg a RAI Mediasettel és egy másik távközlési társasággal közösen létrehozott vegyes vállalata, a TvSat; már csak azért sem, mert jelük nem fogható az ország teljes területén.

Legendás rockerek A Dal színpadán

7 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

9 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.