2011. november 22.

Kuba megint vádol

Az ellenség nem alszik. Mi több: a derék polgárok hiszékenységét és kíváncsiságát kihasználva terjeszti aljas mákonyát – vallják Havannában.

Az ellenség nem alszik. Mi több: a derék polgárok hiszékenységét és kíváncsiságát kihasználva terjeszti aljas mákonyát – vallják Havannában.

Legalábbis hivatalos körökben. A vád az, hogy egyesek drótnélküli hálózatokat üzemeltetnek országszerte, mégpedig amerikai hátszéllel. A vád szerint ugyanis az Egyesült Államok támogatta azoknak a wifi-hálózatoknak a kiépítését, amelyekkel – így a dörgedelem – többen is illegális profitra tettek szert. No, nem sokáig: számos ember került már rács mögé azért, mert hivatalos hozzájárulás nélkül állítottak fel és üzemeltettek drótnélküli hálózatot, mégpedig a haszonszerzés céljával.

A módszer nem különösebben bonyolult: lopott vagy illegálisan behozott műhold-antennákon keresztül kapcsolódtak a világhálóra, és juttatták el polgártársaiknak az internet vívmányait. Köztük egyebek mellett az ingyenes telefonálás lehetőségét, amivel csökkentették az állami távközlési monopólium bevételeit.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

59 perce

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

7 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.