2011. november 22.

Kuba megint vádol

Az ellenség nem alszik. Mi több: a derék polgárok hiszékenységét és kíváncsiságát kihasználva terjeszti aljas mákonyát – vallják Havannában.

Az ellenség nem alszik. Mi több: a derék polgárok hiszékenységét és kíváncsiságát kihasználva terjeszti aljas mákonyát – vallják Havannában.

Legalábbis hivatalos körökben. A vád az, hogy egyesek drótnélküli hálózatokat üzemeltetnek országszerte, mégpedig amerikai hátszéllel. A vád szerint ugyanis az Egyesült Államok támogatta azoknak a wifi-hálózatoknak a kiépítését, amelyekkel – így a dörgedelem – többen is illegális profitra tettek szert. No, nem sokáig: számos ember került már rács mögé azért, mert hivatalos hozzájárulás nélkül állítottak fel és üzemeltettek drótnélküli hálózatot, mégpedig a haszonszerzés céljával.

A módszer nem különösebben bonyolult: lopott vagy illegálisan behozott műhold-antennákon keresztül kapcsolódtak a világhálóra, és juttatták el polgártársaiknak az internet vívmányait. Köztük egyebek mellett az ingyenes telefonálás lehetőségét, amivel csökkentették az állami távközlési monopólium bevételeit.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.