2017. november 29.

Különdíjas lett a Panaszkezelő.hu

A féléves múltra tekintő startup a vállalkozásokat segíti a reklamációk jogszerű kezelésében.

Az online marketingkommunikációs szakma legrangosabb hazai eseményén, Az Év Honlapja pályázaton mind a Szolgáltatás, mind a B2B kategóriában különdíjat nyert a kiskereskedők fontos fogyasztóvédelmi mankójának szerepét betöltő Panaszkezelő.hu oldal.

Az idén tavasszal indított szolgáltatás azt a célt tűzte maga elé, hogy hatékony támogatást nyújtson a kereskedelmi egységek, üzletek számára a tipikus fogyasztóvédelmi buktatónak számító reklamációs jegyzőkönyvek szabályos kezelésében.

A probléma súlyára jellemző, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság tavaly lefolytatott ellenőrzései során ez a szabálytalanság az esetek 48 százalékában felmerült. A fogyasztóvédelmi bírság pedig akár egyetlen jegyzőkönyv kitöltési hibája miatt is elérheti a 100-120 ezer forintos összeget.

„A Panaszkezelő.hu oldal létrehozásának fő célja az volt, hogy lényegesen csökkenthető legyen ezeknek az adminisztrációs problémáknak a gyakorisága – magyarázza Siklósi Máté fogyasztóvédelmi szakértő, a szolgáltatás ötletgazdája. – Ezért a felület ingyenesen is használható, ám gondoltunk azokra az érdeklődőkre is, akik nagyobb extra szolgáltatást is igénybe szeretnének venni egy limitált díj fejében.”

A Panaszkezelő.hu oldalán létrehozott jegyzőkönyvek hiánytalanul tartalmazzák valamennyi kötelező formai elemet. Hatósági címadatbázisa alapján a vásárló lakcíme alapján mindig automatikusan feltünteti a 20 békéltető testület, illetve az idéntől már fogyasztóvédelmi hatóságként is funkcionáló 197 járási hivatal közül az adott esetben illetékest. A rendszer az online elkészült jegyzőkönyvet akár ki is küldi a vásárlónak e-mailben, nyomtatás nélkül.

Bár a Panaszkezelő.hu elvileg a fogyasztók elutasítását teszi könnyebbé azzal, hogy a segítségével kiállított jegyzőkönyvek minden jogszerűségi szempontnak megfelelnek, a számok azt mutatják, a felhasználó kereskedőknek mégsem az elutasítás a fő céljuk. Az oldal működésének első félévében bebizonyosodott, hogy főként fogyasztóbarát vállalkozások regisztrálnak a szolgáltatásra: 10 jegyzőkönyvből 9 ugyanis a fogyasztóknak adott igazat.

 

 

Fesztiválgyőztes a Spektrum sorozata

1 napja

A „Tabukról tabuk nélkül″ 2019-ben bemutatott 2. évada megnyerte az olaszországi Oniros Filmfesztivál fődíját a dokumentumfilmek kategóriájában.