2012. június 15.

Különlegességek egy új e-könyv áruházban

A most indult bookandwalk.hu weboldal számtalan újdonsággal szolgál az olvasni vágyóknak.

A most indult bookandwalk.hu weboldal számtalan újdonsággal szolgál az olvasni vágyóknak. Elektronikusan is elérhetővé vált többek között az Ulpius-ház és az Osiris által kiadott művek nagy része, és folyamatosan bővül a már most is több ezres kínálat. A cél, hogy közösségi élmény legyen az e-könyv olvasás.

A Book and Walk célja, hogy elősegítse és Magyarországon hiánypótló formában népszerűsítse az e-könyvek terjesztését - nyilatkozta Szűcs Roland, a site-ot működtető cég vezetője. A kezdeményezést többek között az Ulpius-ház és az Osiris Kiadó támogatja, melyeknek több száz elektronikus könyve érhető el máris a webáruházban. A cég a jövőben további kiadók bevonásával szeretné bővíteni a már most több ezres kínálatát. A portál lehetőséget ad arra is, hogy egyes művek akár csak és kizárólag digitális formában jelenjenek meg, például Fejős Éva, vagy Fábián Janka e-könyvei.

A vásárlást követően az e-könyvek szinte bármilyen platformon elérhetők, PC-n, e-könyv olvasón, okostelefonon, táblagépen, és azokat természetesen csak egyetlen alkalommal kell megvenni. Az oldalnak saját fejlesztésű webes olvasója van, illetve rendelkezik androidos okostelefonra és táblagépre telepíthető alkalmazással. Az Apple termékeit használók pedig nemsokára az iOS olvasó kliensét is elérhetik. A rendszer szinkronizálja a kijelöléseket, megjegyzéseket, és a könyvjelzőket is. Ennek köszönhetően az olvasás többé nincs eszközhöz kötve, ha táblagépünket otthon hagytuk, a felhasználói adatok megadásával ugyanonnan folytathatjuk a történetet ahol abbahagytuk, és elérhetjük például korábbi kiemeléseinket okostelefonunkon is.

A honlapon továbbá lehetőség van közösségi funkciók igénybevételére. Ha Facebook felhasználóként regisztrálunk, megajándékozhatjuk barátunkat e-könyvvel születésnapja vagy névnapja alkalmából. Kedvenc idézetünket pedig bármikor, egyszerűen megoszthatjuk ismerőseinkkel az olvasó alkalmazások segítségével.

Az indulás kapcsán egyébként értékesítés támogató akciót indítottak. Június 15-ig a bookandwalk.hu e-könyv áruház akciós kínálatából több ezer mű közül 3 ingyen letölthető.

Rádiós pályázatok

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.