2013. június 28.

Kultúra a közszolgálati Híradóban

A nyár kulturális programjait bemutató új rovattal jelentkezik az M1 Híradó jövő hétfőtől délutánonként.

A nyár kulturális programjait bemutató új rovattal jelentkezik az M1 Híradó jövő hétfőtől délutánonként.

Július 1-től új, kulturális blokkal jelentkezik az M1 közszolgálati csatorna délutáni Híradója, ahol minden nap 16.40-től tíz percen keresztül a kultúráé lesz a főszerep. A Híradó műsorvezetői ismertetik a nézőkkel az idén nyáron országszerte látogatható eseményeket: fesztiválokról, kiállításokról, koncertekről, kulturális rendezvényekről tudósítanak. A beszámolók mellett pedig felhívják a figyelmet az aktuális eseményekre, programokra is.

A délutáni blokkéhoz hasonló célkitűzéssel indult júniusban az Országjárás is, mely hétköznaponként 7.15-kor a Ma reggel című műsorban látható. Élő vidéki kapcsolással szólaltat meg helyi szakembereket, kezdeményező közösségeket, közéleti személyiségeket. A negyedórás, interjúkkal és bejátszásokkal tarkított műsor több céllal indult: bemutatni Magyarország vidéki városait, térségeit, segíteni a belföldi turizmust, megismertetni kulturális, közösségi kezdeményezéseket, és informálni a vidéki Magyarország életéről.

Hasonló szellemben, de a kulturális eseményekre összpontosítva készül a Híradó hétfőtől naponta jelentkező tíz perces kulturális blokkja is.

Címkék: híradó M1 kultúra MTV