2020. február 14.

Kuna Tibor, Bayer Zsolt és Rákay Philip is a budai Várban lakik

A 24.hu tavaly cikksorozatban mutatta be, hogy az elmúlt években kik jutottak önkormányzati lakáshoz a budai Várban.

A budai Vár szívében fekvő Úri utcában, egy műemléképületben bérel jutányos áron önkormányzati lakást Kuna Tibor egykori kormányközeli üzletember, Szijjártó Péter külügyminiszter barátja – derítette ki a 24.hu.

A korábban milliárdos állami megrendelésekkel dolgozó kommunikációs ügynökségeket vezető üzletember a Budavári Önkormányzattól kikért közérdekű adatok alapján 2018 nyarán lakáscserével jutott hozzá az ingatlanhoz. A 74 négyzetméteres lakásért havonta 48 ezer forint bérleti díjat fizet a kerületnek.

A csereszerződés részletei nem nyilvánosak, a 24.hu kiderítette, hogy Kuna Tibor egy XVIII. kerületi, 67 négyzetméteres lakást adott az önkormányzati ingatlanért cserébe, ám azt – a tulajdoni lap szerint – a csereszerződés aláírását követő napon vissza is vásárolta az új tulajdonosoktól. Vagyis a cserét csak papíron bonyolították le.

Mint írják, nem ő az egyetlen, aki így jutott önkormányzati lakáshoz a budai Várban. A portál kiderítette, hogy Bayer Zsolt és családja egy pilisszentkereszti faházat adott egy szintén Úri utcai ingatlanért cserébe, ami két hónappal az üzlet nyélbeütése után ismét a Bayer családja – az egyik fia – tulajdonába került. Az esetről akkor megkérdezték Bayer Zsoltot is, aki "előbb hazudott a lakásszerzés körülményeiről, majd elismerte a történteket, és közölte, hogy mindezek ellenére szerinte nem játszották ki a lakáscsere szabályait".

Így szerzett önkormányzati lakást a budai Várban Rákay Philip, a Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyettese is.

Címkék: média politika