Dr. Ebonie Vincent és Dr. Brand Schaeffer számfeletti lábujjaktól, fertőzésektől vagy különös betegségektől segít megszabadulni a betegeiknek a Megöl a lábam című sorozatban.

A részek során a két sikeres lábspecialista és sebész munkáját követhetjük nyomon, akiknek profi hozzáállása sokat segít a betegeiknek abban, hogy visszanyerjék önbizalmukat és egészséges lábaikat. A sorozatban a nézők jobban megismerhetik a két doktort – egyet-egyet a keleti és a nyugati partról −, ahogy furábbnál furább eseteket vizsgálnak meg a lábgombától és szemölcsöktől egészen a lábujj amputációig.

„Dr. Pimple Popper hatalmas sikere után teljesen egyértelmű volt, hogy a közönség további megható és inspiráló orvosi történeteket szeretne látni" – nyilatkozta Howard Lee, a TLC elnöke és ügyvezető-igazgatója, majd hozzátette: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a nézőink végre megismerhetik Dr. Ebonie-t és Dr. Brad-et, a Megöl a lábam című műsor két tehetséges és figyelmes orvosát. Ahogy a TLC többi, egészségügyi témájú sorozatában, itt is megannyi érzelmi hullámvasútra és katartikus élményre számíthatnak majd a nézők!"

Mindegyik egyórás epizód három páciens esetét mutatja be, akik több év, talán évtized mellőzöttség után Dr. Ebonie-hoz és Dr. Bradhez fordulnak abban a reményben, hogy ők talán helyre tudják hozni furcsa lábproblémáikat és végre visszakaphassák az életüket. Az évad során megismerhetjük azt az írónőt, aki alig várja, hogy végre megszabadulhasson a hatodik lábujjaitól; azt a sportolót, akinek drasztikusan eltér a két lábmérete egymástól és egy korábbi táncost, akinek akkorára nőtt a bütyke, hogy már alig tud járni tőle. A Próteusz-szindrómában, ismertebb nevén elefántember-betegségben szenvedő páciensnek folyamatosan nőnek a lábfejei, míg egy imádnivaló kislány összesen 12 lábujjal született. A súlyos betegségektől kezdve egészen a szépészeti beavatkozásokig, az orvosok minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy javítsanak az őket felkereső emberek életén.

Dr. Ebonie Vincent egy magasan képzett lábfej- és bokasebész a kaliforniai Orange County-ból. Karrierje során a legmodernebb boka és lábfej kezelési eljárások szakértője lett, és minimális beavatkozást igénylő műtéti eljárásokra, korrekciós és helyreállító műtétekre, valamint a cukorbetegség okozta végtagüszkösödés kezelésére specializálódott. Dr. Vincent számos orvosi szaklapban publikálta kutatásait, valamint a Des Moines Egyetemen elvégzett kutatásaiért ki is tüntették.

Dr. Brad Schaeffer 2007 és 2011 között a Temple Egyetem Lábsebészeti Klinikán dolgozott Philadelphiában, ahol megannyi különös esettel találkozott. Dr. Scheffer a klinikán töltött ideje alatt számos területen, mint például a sebészet, az ortopédia, a baleseti sebészet, a radiológia és a fizikoterápia kipróbálhatta magát. Mielőtt a Temple Egyetemre került, Dr. Schaeffer a Palm Beach Atlantic Egyetemen szerezte a diplomáját biológia, vegyészet és üzleti ismeretek szakon.

A Megöl a lábam című műsort a Renegade 83 an Entertainment One Company gyártja a TLC számára.

Címkék: média TLC