2013. augusztus 14.

Lady Gaga új dala a Class FM-en

Augusztus 14-én, szerdán a Morning Showban mutatkozik be a felvétel.

Újabb dalpremier fültanúi lehetnek augusztus 14-én a Class FM hallgatói. Magyarországon elsőként a Morning Show-ban mutatják be a világpremierrel szinte egy időben az extravagáns énekesnő, Lady Gaga vadonatúj felvételét.

Elkészült a többszörös platinalemezes és Grammy-díjas előadóművész, Lady Gaga első slágere legújabb albumáról, az ARTPOP-ról. Az énekesnő, akire sokan Madonna riválisaként is tekintenek, majd két év kihagyás után tért vissza az Applause című felvétellel. A nagy dobással eredetileg augusztus 19-ét célozták meg, de mivel a dal elkezdett kiszivárogni az interneten, biztonsági okokra hivatkozva egy héttel korábban hozták nyilvánosságra a hivatalos verziót. A magyar premier augusztus 14-én lesz a leghallgatottabb rádió reggeli műsorában, a Morning Showban.

Az Applause egy gyors tempójú elektropop sláger, amely Lady Gaga 2012-es turnéja alatt született. „Én és DJ White Shadow voltunk az Applause szerzői és a producerei. Annyira boldogak vagyunk, imádunk zenét csinálni nektek!” – üzente Gaga a twitteren a kiadás napján a dalról, amellyel Magyarországon először a Class FM-en találkozhatnak a hallgatók.

A kislemez borítóján Gaga fehérre mázolt arcképe látható, amelyet különböző színű felfestések ékesítenek. Az énekesnő elmondása szerint sajátos küldetéstudatát tükrözi a kép. „Nem egyetlen ikon vagyok. Én vagyok minden ikon. Egy olyan ikon vagyok, amely a paletta minden színét minden időben egyszerre hordozza magán. Nincsenek korlátaim.”

Lady Gaga harmadik albumára még novemberig kell várniuk a rajongóknak, az énekesnő azonban addig sem tűnik el a nyilvánosság elől, többek közt színészi oldalát is megcsillogtatja majd Robert Rodriguez szeptemberben megjelenő filmjében. Az Applause-hoz pedig hamarosan napvilágot lát a videoklip is, és a dalt elsőként az idei MTV Video Music Awards-on adja elő élőben augusztus 25-én.